Ets aquí
Inici > General > LA UGT DENUNCIA L’INDIGNANT PROCÉS DE SUBROGACIÓ QUE ESTÀ PATINT EL PERSONAL DEL SERVEI D’AJUDA DOMICILIÀRIA DE L’ALT EMPORDÀ

LA UGT DENUNCIA L’INDIGNANT PROCÉS DE SUBROGACIÓ QUE ESTÀ PATINT EL PERSONAL DEL SERVEI D’AJUDA DOMICILIÀRIA DE L’ALT EMPORDÀ

El nostre sindicat critica l’actuació tant del Consell Comarcal com de l’empresa Suara, que finalitza el servei el dia 1 d’abril

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’empresa Suara han confirmat de manera verbal que el proper dia 1 d’abril es portarà a terme la subrogació dels treballadors i les treballadores del servei d’ajuda domiciliària a la nova empresa adjudicatària, Artris.

Això és d’aquí tres dies, però a dia d’avui el Consell Comarcal encara no ha signat amb la nova empresa l’adjudicació definitiva del servei. De fet, Suara ni tan sols ha notificat de manera oficial al personal quin dia finalitzen el servei amb ella, ni tampoc ha facilitat cap telèfon de contacte dels treballadors i les treballadores perquè la nova empresa adjudicatària (provisional) els hi notifiqui que és la seva nova empresa. Un exemple de la mala fe que s’està demostrat en aquest procés de subrogació de plantilla és que Suara ha donat a l’empresa adjudicatària provisional uns correus electrònics corporatius dels treballadors i les treballadores que no utilitzen de manera habitual, i que ni tan sols utilitza Suara per comunicar-s’hi amb ells.

La UGT Comarques Gironines vol denunciar la manera indignant com s’està produint la subrogació del personal del servei d’ajuda domiciliària a l’Alt Empordà i el maltractament que estan patint els treballadors i les treballadores per part de Suara i del Consell Comarcal.

El nostre sindicat ja ha tramitat una instància en base a la llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern per tal que el Consell Comarcal aporta informació de l’oferta pública de contractació del servei d’ajuda a domicili per a  l’any 2017, amb expressa indicació de:

  • Objecte, durada, import de licitació i d’adjudicació, el procediment utilitzat per a la seva celebració.
  • Els instruments a través dels quals, en el seu cas, s’ha publicitat.
  • El nombre de licitadors participants en el procediment.
  • La identitat de l’adjudicatari, així com les modificacions del contracte.
  • Les decisions de desistiment i renúncia dels contractes.

Els treballadors i les treballadores ja es van concentrar el passat dilluns a les portes del Consell Comarcal de l’Alt Empordà pels problemes amb la subrogació i per protestar, a més, perquè Suara no els està computant el temps de desplaçaments entre servei i servei com a temps de treball efectiu, tal com marca el Conveni Col·lectiu d’empreses d’atenció domiciliària de Catalunya.

 

Top