Ets aquí
Inici > General > LA UGT COMARQUES GIRONINES RECLAMA UN PLA ESTRATÈGIC SANITARI QUE DEFINEIXI EL FUTUR DEL NOU TRUETA COM A HOSPITAL DE REFERÈNCIA I QUE TINGUI EN COMPTE L’ACTIVITAT DE SEGON I TERCER NIVELL

LA UGT COMARQUES GIRONINES RECLAMA UN PLA ESTRATÈGIC SANITARI QUE DEFINEIXI EL FUTUR DEL NOU TRUETA COM A HOSPITAL DE REFERÈNCIA I QUE TINGUI EN COMPTE L’ACTIVITAT DE SEGON I TERCER NIVELL

El nostre sindicat convoca la ciutadania i els treballadors de la salut a manifestar- se el Primer de Maig a Girona sota el lema “El Trueta no pot esperar”

La UGT Comarques Gironines considera que la demarcació i els seus ciutadans i ciutadanes no poden esperar més i que s’ha d’avançar cap a un projecte de Sanitat a Girona real i que atengui les necessitats de la població i dels professionals que hi treballen.

Fa pocs dies l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, reconeixent la necessitat de tornar a il·lusionar els professionals després de tants anys de retallades, va manifestar la necessitat d’“un nou hospital públic per a la ciutat de Girona i un centre de referència per a les comarques Gironines”. Des de la UGT volem anar més enllà d’aquesta reclamació -del tot necessària- i exigim la concreció del Pla Estratègic Sanitari de la demarcació.

Volem un Pla Estratègic Sanitari de les Comarques Gironines per al 2017-2020 que defineixi d’una vegada el futur del Nou Trueta com a hospital de referència de la província i tenint en compte l’activitat de segon i tercer nivell. A més, exigim que el Departament de Salut i les mateixes gerències expliquin als agents socials i a la ciutadania quin és el futur de l’Institut Català de la Salut (ICS) i de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) al nostre territori.

A la UGT ens preocupa més l’organització del servei públic que l’edifici de l’Hospital Trueta en si, que trigarà en el millor dels casos un bon grapat d’anys. Volem projecte, transparència i debat amb la ciutadania i amb els treballadors, que s’ho han guanyat a pols després de tots aquests anys de retallades. Quins serveis pot i ha de tenir Girona? Sembla que tindrà una UCI pediàtrica, però la unitat actual necessita d’inversió ja, com la majoria dels serveis que s’ofereixen al vell Trueta. Per això considerem que el Trueta no pot esperar.

Referent al nou edifici, ens preguntem qui i quines empreses els gestionaran, quina relació contractual tindran els treballadors i les treballadores, si la provisió serà publica, si continuaran els concerts amb els agents privats, com es farà per garantir l’assistència i acabar amb les llistes d’espera… Necessitem propostes clares, un consens ampli i transparent, compromisos en els temps tant per part del Departament de Salut com del Govern de la Generalitat, i una aposta per un model públic de qualitat.

L’Hospital Josep Trueta té la responsabilitat d’oferir assistència especialitzada a una població de més de 800.000 persones. Cal detallar que la Gerència Territorial de l’ICS a Girona compta amb més de 2.000 professionals del mateix Trueta, que sumats als 27 equips d’atenció primària i el Centre Penitenciari Puig de les Basses representa un equip humà de 3.700 professionals. A més dels professionals de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), el Banc de Sang, el Servei d’Emergències mèdiques (SEM) i el personal del TSC adscrit a aquest últim.

L’ICS Girona també manté una aliança estratègica amb l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), que inclou el Centre Hospitalari Santa Caterina, la Xarxa de Salut Mental i tres Àrees Bàsiques de Salut (Anglès, Cassà de la Selva i Breda – Hostalric), amb un total de 1.600 treballadors i treballadores.

En concret, els diferents equips de l’ICS sumen més del 60% del personal sanitari de la província, que compta amb més de 10.000 treballadores i treballadors dedicats a la salut amb activitat residencial a les nostres comarques. Doncs bé, aquests milers de treballadors no saben quin és el futur de la sanitat a Girona. On són els plans funcionals i els plans estratègics que han de definir la sanitat publica del segle XXI a Girona i oferir el servei de salut que la ciutadania i els professionals volem, reclamen i ens mereixem?

Per tot això, des de la Secretaria de Sanitat de la Federació d’Empleats i Empleades dels Serveis Públics de la UGT de les Comarques Gironines convoquem la ciutadania i els treballadors i les treballadores de la salut a manifestar- se el Primer de Maig a Girona sota el lema “El Trueta no pot esperar”.

Top