Ets aquí
Inici > General > UGT comarques gironines demana un pla de rescat pels aturats majors de 45 anys

UGT comarques gironines demana un pla de rescat pels aturats majors de 45 anys

Les persones majors de 45 anys en situació d’atur és un del col·lectius que a la UGT de comarques gironines ens preocupa especialment perquè tenen unes característiques a tenir molt en compte i que juguen en contra  a l’hora de reinserir-se en el mercat de treball:

 • Les persones més grans de 45 anys, quan es queden sense feina tenen més probabilitats de convertir-se en desocupades de llarga durada que les persones menors de 25 anys o les persones de 25 a 44 anys.
 • La pèrdua del treball en les persones majors de 45 anys té conseqüències més importants a efectes de la seva jubilació, ja que encara els hi falta molts anys de cotització a la seguretat social, imprescindibles pel càlcul de la pensió.
 • Les persones majors de 45 anys s’estan veient expulsades d’un mercat de treball que evoluciona permanentment i que els demana una gran capacitat de polivalència i d’adaptació, així com la incorporació de noves tecnologies al desenvolupament de les tasques laborals que realitzen quotidianament.
 • Les persones de menys edat amb més formació i sobretot disposats a acceptar unes condicions laborals més precàries són un handicap per les persones majors de 45 anys, que tenen com a principal bagatge la seva experiència acumulada, però també més responsabilitats adquirides.

 

Tots aquests trets diferenciadors agreuja de manera considerable la situació d’una persona major de 45 anys que perd la seva feina en l’actualitat i afecta en el present i en el futur , però també de manera individual i familiar , per tant és un problema col-lectiu de tota la societat.

El perfil de l’atur de les persones majors de 45 anys a la demarcació  de Girona , ara mateix  és:

 • Home de 45 a 54 anys
 • Formació màxima de graduat escolar
 • Nacionalitat espanyola
 • Del sector serveis
 • Més d’un any a l’atur.
 • Cobra una prestació no contributiva (426 euros)

10960176_791893590879767_48935551475512229_o

Davant la situació de les persones majors de 45 anys en situació d’atur, des de la UGT de comarques gironines reclamem:

 •  La posada en pràctica un dispositiu d’emergència Aquest dispositiu ha de contenir accions d’informació, orientació, formació i acompanyament a la inserció laboral.
 • Promoure els programes de formació-treball
 • Garantir la cobertura social a aquelles persones que ja han exhaurit les prestacions per desocupació.

Deixa un comentari

Top