Ets aquí
Inici > General > #SalvemNylstar

#SalvemNylstar

L’empresa ha anunciat un ERO per acomiadar 185 treballadors, de manera que la plantilla es reduiria a 40 persones

La direcció de l’empresa Nylstar, situada a Blanes i dedicada a la fabricació de fils, ha anunciat al comitè que, finalment, dimarts presentarà un ERO per acomiadar 185 treballadors i treballadores, de manera que la plantilla es reduiria a 40 persones. Des de la UGT de Catalunya considerem que d’aquesta manera és impossible mantenir l’activitat productiva, i que es tracta d’un tancament encobert de la planta, amb un possible interès especulatiu al darrera.

El nostre sindicat denuncia que els problemes de l’empresa estan provocats per la mala gestió de la direcció que es va incorporar l’any 2013, provinent de la construcció i del món especulatiu, que han marcat una estratègia de diversificació (confecció a més de fabricació de fils) que no ha funcionat. Mentre la producció el 2013 era de 1.700 tones mensuals, ara s’ha reduït fins a les 400, i a més la fàbrica porta cinc mesos aturades per un ERO temporal.

Des de la UGT exigim a la Generalitat que intervingui i s’impliqui en el procés negociador des de la primera reunió per la complexitat de l’expedient presentat, la situació precària de molts treballadors per la seva avançada edat laboral i la manca de liquiditat de l’empresa. A més, la direcció ha enganyat de manera continuada la plantilla i els sindicats, per exemple amb el compromís en l’anterior ERO de realitzar una inversió de capital que encara no s’ha produït.

La UGT de Catalunya lluitarà per salvar Nylstar i els seus treballadors, una empresa històrica del sector tèxtil a nivell estatal, i exigeix a la Generalitat -que avui mateix ha posat en marxa el Pacte Nacional per la Indústria- que demostri que realment pensa defensar la nostra indústria. Nylstar serà la prova de toc de la nova política industrial de la Generalitat.

Avui s’ha celebrat una assemblea de treballadors i treballadores, on s’ha decidit convocar una manifestació el dimecres 27 de juliol, a les 18 hores, des de la fàbrica fins a l’Ajuntament de Blanes.

La primera reunió de negociació de l’ERO s’ha convocat per al proper dijous, 21 de juliol.

Deixa un comentari

Top