28 d’abril, dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball

 

 

28-abrilLes retallades atempten contra la democràcia i la salut a la feina!

UGT de Catalunya organitza una jornada de debat en motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, dins dels actes que es realitzen a  tot l’Estat. Cal continuar incidint en la necessitat de prevenir els riscos laborals, així com recordar a tots aquells que van perdre la vida al seu lloc de treball. La darrera modificació introduïda en el Text Refós de La Llei de la Seguretat Social, coneguda com “Llei de Mútues”, ha modificat aspectes que no sols afecten a la gestió i el funcionament intern de les Mútues sinó que també afecta als processos d’IT (Baixa) per malaltia comuna dels treballadors.

Creiem que es interessant i important per als delegats i delegades de Prevenció i els membres dels comitès de Salut Laboral, conèixer quin és l’abast d’aquestes modificacions. D’una banda, com afecta internament a la gestió de les Mútues, i d’altra, com afecta a la expedició del “parte de baixa” (sobretot respecte a la impugnació d’alta) i també si ajuda a resoldre les declaracions per malaltia comuna quan es tracta en realitat de malaltia professional.

Programa de la jornada:

Per assistir a la jornada heu de confirmar la vostra assitència trucant als telèfons 93 329 82 73 o 93 304 68 32/33. Les dades que heu de facilitar són: Nom i cognoms, DNI, empresa, federació, telèfon. L’aforament és limitat a la capacitat de la sala.

HORA: 9,30 Inscripcions i lliurament de documentació

10,00.- Les novetats que afecten als treballadors/res.

Dionís Oña i Martín, Adjunt a la Secretaria de Política Sindical

10:20.- Afectació en la gestió de les Mútues

Jorge Vilanova Martinez, Director Organització Funcional Àrea Prestacions i Jurídica. Mutua ASEPEYO

10:40.-Jaume Atmella. Inspecció de Treball de Catalunya

11:00.- Debat

11:30.- Cloenda: Camil Ros i Duran, Secretari Política Sindical

Dia, hora, lloc
dimarts 28 d’abril, a les 9:30h

Rambla Sta. Monica, 10, a la Sala d’Actes

La jornada acabarà sobre les 12.00 i desprès ens dirigirem a les 12.30h a Foment del Treball a Via Laietana 32 per fer entrega amb CCOO del manifest del dia 28 d’abril Dia Internacional de la Salut i la Seguretat al Treball.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*