Acte commemoratiu dels 25 anys del Tribunal Laboral de Catalunya

L’organisme extrajudicial de resolució de conflictes ha intervingut en més de 17.000 conciliacions, mediacions i arbitratges que han afectat més de 193.000 empreses i més de 5.420.000 treballadors

Aquest divendres, 12 de maig, el Tribunal Laboral de Catalunya (TLC) compleix 25 anys de la seva creació i les organitzacions que conformem el seu patronat (la UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya, Foment del Treball Nacional, Pimec, Fepime i la Generalitat de Catalunya) organitzem un acte commemoratiu que tindrà lloc a partir de les 9.15 hores a l’Auditori de CaixaForum Barcelona.

En aquest enllaç trobareu el programa de l’acte, en el que participaran, entre d’altres, el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros. També trobareu algunes dades estadístiques de la feina del TLC durant aquests 25 anys.

El TLC va néixer de l’Acord Interprofessional de Catalunya signat pels agents socials catalans el dia 7 de novembre de 1990. Aquest acord recollia en el seu text la creació d’un organisme extrajudicial de solució de conflictes laborals que poguessin fer servir tots els treballadors i empreses de Catalunya per resoldre els seus litigis. Aquest organisme es va fer realitat el 12 de maig de 1992.

Fins la data d’avui, el TLC ha intervingut en més de 17.000 procediments de conciliació, mediació i arbitratge, que han afectat més de 193.000 empreses i més de 5.420.000 treballadors. El tribunal ha aconseguit en un 52% de les conciliacions/mediacions tramitades que les parts arribin a un acord que permeti solucionar el seu conflicte.

Els resultats obtinguts pel TLC han suposat el triomf de l’autonomia i capacitat dels interlocutors socials per negociar i resoldre els seus propis litigis laborals, sense intervenció administrativa, evitant tensions innecessàries en els centres de treball i reduint significativament l’excessiva judicialització dels conflictes laborals.

Acte dels 25 anys del Tribunal Laboral de Catalunya

DIA: divendres, 12 de maig de 2017.
HORA: 9.15 hores.
LLOC: l’Auditori de CaixaForum Barcelona (Avinguda de Francesc Ferrer i Guardia, 6-8, Barcelona).

Comments are closed.