Els treballadors dels Serveis de Restauració a Bord de l’AVE i Llarga Distància (FERROVIAL) convoquen vaga tota la setmana vinent

Dilluns es concentraran a les 10.30h a l’Estació de Sants.

Ferrovial ha comunicat que deixa d’aplicar el conveni col·lectiu i ha presentat un ERO temporal per a 452 treballadors.

La UGT i la resta de sindicats amb representació han convocat vaga durant tota la setmana vinent a Ferrovial Servicios a Bordo. Les aturades s’iniciaran a la 01:00 hores de diumenge 26 de febrer i finalitzaran a la 01:00 hores de diumenge 5 de març de manera ininterrompuda. Estan convocats 1.900 treballadors i treballadores dels serveis de restauració a bord dels trens AVE i llarga distància.

A més, a Barcelona s’ha convocat una primera concentració el dilluns, 27 de febrer, a les 10:30 hores, coincidint amb la segona jornada de vaga, davant l’entrada de l’Estació Barcelona-Sants (Plaça dels Països Catalans).

El motiu de la convocatòria de vaga és el bloqueig total de les negociacions per part de l’empresa Ferrovial, qui també ha comunicat la seva decisió unilateral de deixar d’aplicar el conveni col·lectiu, deixant  la totalitat de la plantilla sense un marc legal que reguli les seves relacions laborals.

Ferrovial ha anat aplicant el conveni col·lectiu de manera arbitrària, amb posicionaments unilaterals i restrictius, tot generant un efecte desregulador de les condicions sociolaborals de la plantilla. Aquest fet redueix considerablement els marges de negociació. El personal temporal ja ha començat a patir els efectes negatius de la inaplicació del conveni.

A més, lluny d’apropar posicions, l’empresa ha optat per obrir el període de consultes per dur a terme un expedient de regulació temporal d’ocupació al·legant causes organitzatives i productives. L’ERTE afecta un total de 452 treballadors  i treballadores, amb una durada màxima fins al 30 de novembre de 2019. La mesura proposada té incidència desigual quant al volum d’afectats per centre de treball, així com en el percentatge de reducció de jornada i salari amb caràcter individual.

Des de la UGT considerem que l’ERTE és un intent per part de l’empresa de desviar l’atenció sobre els motius fonamentals de la vaga, que és la inaplicació del conveni, i entenem que incrementa notablement la conflictivitat davant una situació ja difícil d’assumir per una plantilla que ha realitzat esforços notables en aquests últims tres anys i a la que cada cop se li demana més.

Comments are closed.