UGT rebutja la proposta empresarial sobre registre de jornada al Sector Financer

Ahir, dia 22 de febrer, vam celebrar novament les reunions de les meses negociadores dels convenis col·lectius d’ Estalvi i Banca. En primer lloc, no podem més que qualificar les dues reunions com decebedores, ja que li corresponia a la representació patronal respondre a les propostes que la representació sindical va presentar per escrit a la reunió anterior.

En lloc d’això, els portaveus de CECA i AEB van realitzar verbalment una valoració dels punts de trobada i desacord amb les propostes sindicals, insistint sobretot en que per part sindical no havíem fet cap proposta sobre el model de registre de jornada.

Des d’ UGT vam  manifestar novament la nostra opinió en aquesta matèria, aquesta és una competència que correspon a la capacitat organitzativa de les empreses i, per tant, no entenem que després de tres reunions la representació patronal encara no ens hagi presentat una proposta més detallada i per escrit , més enllà de la realitzada el primer dia basada en l’autocontrol dels treballadors i treballadores. El sistema que s’implanti ha de ser obligatori, universal i transparent.

Després de la nostra insistència, la representació patronal va ampliar parcialment i de forma verbal la seva proposta, però van seguir insistint en l’autoregulació com a mètode de registre de jornada; els treballadors haurien de introduir diàriament el nombre d’hores realitzades. Segons ells seria un sistema basat en la confiança. Això sí, els possibles excessos de jornada haurien de ser autoritzats prèviament pel superior immediat perquè puguin ser compensats. Vaja, confiança però no gaire.

Per part de la UGT rebutgem aquestes propostes ja que entenem que no estan basades en la realitat del Sector Financer, amb unes plantilles sota mínims després de les innombrables retallades que han suportat i les pressions constants per al compliment dels objectius. També insistim en la necessitat de conèixer amb més profunditat les propostes patronals però per escrit, ja que en negociar-ne  dues taules diferents i realitzar-se les propostes de forma verbal, ahir ens vam trobar amb certes discrepàncies de criteri en les propostes de AEB i CECA.

Esperem que a les pròximes reunions, fixades per al 8 de març puguem avançar en la negociació amb propostes una mica més clarificadores per part patronal.

Comments are closed.