Els treballadors i les treballadores del Club Natació Sant Andreu convoquen mobilitzacions durant la celebració del Gran Premi Ciutat de Barcelona

La secció sindical de la UGT de Catalunya al Club Natació Sant Andreu (CNSA) convoca la plantilla a diferents mobilitzacions durant els dies 5 i 6 de juny, coincidint amb la celebració del Gran Premi Ciutat de Barcelona,un dels principals campionats de natació a escala mundial, per tal de denunciar els problemes laborals que afecten els treballadors i les treballadores del CNSA.

Denunciem que l’actual junta directiva, així com la resta de la direcció, pretén unilateralment retirar els drets adquirits per la plantilla a través d’un pacte d’empresa i alhora no respectar l’actual conveni dels clubs de natació de Catalunya, vigent actualment fins al 2022. Resulta especialment significatiu que altres clubs de natació de Catalunya amb menys solvència econòmica que el CNSA i molta menys massa social estiguin respectant fins al moment els acords que regeixen actualment el conveni de clubs de natació de Catalunya.

Fins al moment, l’empresa ha anunciat al comitè:

  • Retirada immediata de l’antiguitat (triennis), apartat inclòs al pacte d’empresa.
  • No pagar la primera IT al 100%, amb independència de si és tracta de baixa comuna o professional. Aquest apartat també està inclòs al pacte d’empresa.
  • No pagar els premis de jubilació als que té dret el treballador o la treballadora que es jubila al club a l’edat reglamentària, tal com estableix el conveni de clubs de natació de Catalunya i que en el cas del CNSA queda millorat pel pacte d’empresa.
  • No respectar les taules salarials, argumentant un article d’absorció en aquest increment, tal com es contempla en les taules salarials de 2021.

Totes les treballadores i els treballadors del CNSA han patit les conseqüències de la pandèmia amb la corresponent minva dels seus salaris, una situació crítica per la plantilla, ja que sovint és l’única font d’ingressos de moltes famílies que hi treballen. I tot mentre el club ha rebut diners de les administracions locals a través de subvencions per mitigar el greuge econòmic que ha patit la plantilla. Ara, no obstant això, l’actual directiva del club decideix no revertir aquestes mesures i ajudes en la plantilla.

Comments are closed.