Els treballadors i treballadores de mercaderies i logística de la província de Barcelona es concentraran avui a les portes del SIL 2019

Coincidint amb la inauguració del Saló de la Logística i la Manutenció de Barcelona al recinte firal de Montjuïc, els treballadors i les treballadores de mercaderies i logística de la província de Barcelona es concentraran avui, 26 de juny, a les 9:30 hores, per denunciar la situació que viu el col·lectiu –unes 15.000 persones-  després de 8 anys sense conveni.

El conveni col·lectiu del sector de transport per carretera i logística de la província de Barcelona va finalitzar el 31 de desembre de 2010. Durant aquests 8 anys, les patronals del sector, Transcalit i Uno, s’han negat a negociar sistemàticament amb els representants dels treballadors. En primer lloc, es van escudar en la reforma laboral; després en litigis pendents que finalment es van resoldre a favor dels treballador. I ara fa un any es van reobrir les negociacions, però la patronal les manté bloquejades en fer les següents exigències de màxims:

  • Increment de la flexibilitat: amb l’increment de la jornada o amb un major percentatge de flexibilitat de la jornada, sobretot implantant la jornada laboral ordinària de 7 dies a la setmana, fent impossible la conciliació laboral i familiar.
  • Increments salarials amb els quals pretenen que la part social assumeixi la pèrdua total i absoluta dels increments del cost de vida dels darrers 7 anys (IPC), i amb increments presents i futurs que no compensarien aquesta pèrdua.

El nostre sindicat vetllarà per la defensa dels drets dels treballadors i treballadores del sector de mercaderies i logística de la província de Barcelona i en contra de la desregulació total de les relacions laborals.

Comments are closed.