Es convoquen concentracions en tots els aeroports per a trobar una solució al problema del handling

La UGT i CCOO de Catalunya exigeixen una resposta immediata als resultats dels Concursos de Handling publicats el passat dia 26 de setembre per AENA, amb clara deriva a la precarització laboral  que afectarà de manera considerable als usuaris i a les persones treballadores del sector aeri. Per això, es promouran concentracions a partir d’aquesta setmana i una unitària en la majoria d’aeroports de l’estat Espanyol i altres centres de treball el 23 d’octubre, per a demostrar la força i la importància de les treballadores i treballadors d’un sector estratègic i vital per a l’economia del país.
Concretament, en el cas de l’aeroport del Prat, l’elevat nombre de treballadors afectats per la decisió d’AENA s’eleva a uns 2.700 entre les dues empreses (Swissport i Iberia).
 
Addicionalment, cal expressar que la incertesa entre les treballadores i treballadors és important en haver d’abordar, negociar i concretar moltes més condicions que les pròpiament salarials. També cal concretar i conèixer els mecanismes de concreció de jornades, estructura i funcionament de les empreses i tota una sèrie de detalls que el personal afectat vol conèixer.
Les institucions implicades no semblen reaccionar a una situació en la qual s’està posant, sense cap dubte, en risc l’estabilitat social de tot el Sector i obrint la possibilitat que això pugui afectar en un futur pròxim a les persones treballadores posant en risc les garanties que estipula el V Conveni Sectorial. Garanties que ens van costar a totes i a tots molts anys i molts esforços.
La UGT i CCOO no permetran que el sector pateixi la precarització brutal que s’està produint en altres països d’Europa, on fins i tot hi ha hagut onades considerables de fugides de persones treballadores cap a altres sectors.
 
Per tot això, entenem que les persones treballadores afectades mereixen una resposta que ja s’està fent esperar, que aclareixi els criteris emprats per a resoldre aquestes licitacions i que doni garanties de compliment dels acords sectorials en totes i cadascuna de les empreses adjudicatàries. Tots els actors implicats, AENA, Govern d’Espanya i tots els operadors, especialment Iberia, han d’oferir solucions ja.

Comments are closed.