La FeSMC-UGT de Catalunya i CCOO celebren que l’acord del pagament al personal de neteja en els centres sanitaris durant la pandèmia

Avui mateix, la generalitat ha aprovat de forma definitiva l’efectivitat d’efectuar el pagament de la paga extra a tots els treballadors i treballadores de neteja en els centres sanitaris.
Aquesta, és una paga de justícia social amb un sector que sovint és invisible i que cau en el classisme institucional del mateix govern que fins ara, l’ha deixat fora tal  com s’ha denunciat per part dels sindicats en diverses ocasions.
Tot i acollir aquesta mesura de forma molt positiva, tant la UGT com CCOO volem ser crítics amb la postura del govern: aquest, ha canalitzat una proposta que va sortir de l’àmbit sindical per tal d’explotar-la políticament, deixant els dos sindicats majoritaris de marge en qualsevol participació de la configuració de la proposta aprovada. És per això, que tant la UGT com CCOO de Catalunya només som coneixedors de la xifra del pagament (que pujarà a 450 euros com a màxim) i els seus trams.
Ara per ara, s’ha de concretar aquesta mesura i aconseguir que la Generalitat convoqui una reunió entre patronals i sindicats més representatius amb la voluntat d’avançar en el procés, identificar les persones destinatàries, les quantitats i la forma de pagament.
Cal destacar que tant els treballadors com les treballadores de la neteja han estat pilars imprescindibles per fer front a la COVID-19 i és hora que les administracions públiques ho reconeguin.

Comments are closed.