La plantilla de Claro Sol convoca vaga als hotels de PortAventura per als dies 28 i 29 d’abril

Les treballadores i treballadors de pisos i bugaderia de l’empresa Claro Sol voten per unanimitat anar a la vaga en defensa dels seus drets. Amb motiu de la situació de precarietat i pèrdua de drets que pateix el personal de pisos i bugaderia, a causa de les externalitzacions als hotels de PortAventura, la plantilla ha convocat vaga per als dies 28 i 29 d’abril.

Davant l’empitjorament de les condicions laborals, derivat de la subcontractació d’activitats, i les irregularitats de l’empresa Claro Sol per les quals el comitè d’empresa ja ha presentat 15 denúncies a la Inspecció de Treball de Tarragona, les delegades de CCOO i UGT van convocar assemblea el 28 de març, en la qual la plantilla assistent va estar d’acord que era necessari defensar els seus drets i van votar per unanimitat la convocatòria de vaga.

Aquest conflicte, que afecta prop de 150 treballadores i treballadors -gairebé el doble en temporada alta-, comença quan les empreses que han de gestionar el servei, externalitzat per PortAventura, ho fan aplicant els seus convenis d’empresa molt allunyats del conveni sectorial. Aquesta pràctica comporta que la plantilla perdi tant l’antiguitat que tenien a PortAventura com la seva categoria professional, i pateixin diferències salarials per fer una mateixa feina que, en alguns casos, pot arribar a 500 euros. A més a més, l’externalització del servei ha suposat un augment de càrrega de treball, a causa de les retallades de personal per al mateix volum de feina, que afecta negativament la salut de les treballadores i treballadors.

El 18 d’abril es va dur a terme una reunió de mediació al Tribunal Laboral de Catalunya, però l’actitud de l’empresa Claro Sol va impossibilitar arribar a un acord.

Per aquests motius, s’ha convocat vaga per als dies 28 i 29 d’abril, dissabte i diumenge, a tots els hotels de PortAventura.

Roda de premsa

DIA: dimarts, 24 d’abril de 2018
HORA: 17.00 hores
LLOC
: seu CCOO Tarragona, c. Emperador August, 48, 2, sala 21

Comments are closed.