La UGT de Catalunya no signa el preacord del conveni de supermercats

La UGT de Catalunya, ahir 21 de novembre, va rebutjar signar el preacord del conveni de supermercats de Catalunya principalment per dos motius: el primer n’és el pla de carrera, el qual en la proposta del sindicat establia que a partir dels 3 anys, les treballadores i treballadors amb polivalència (ajudant de secció, repositor, auxiliar de caixa o repartidor) obtindrien reconeixement del grup 4 a nivell 1.
La Patronal ha consensuat amb CCOO, sindicat que ha firmat el preacord, que per poder acreditar a un treballador o treballadora haurà de demostrar que s’han dut a terme certes tasques de forma habitual i com a mínim del 30% de la seva jornada anual.Inicialment, la finalitat del pla de carrera era que les persones que duessin a terme la polivalència assoliren un increment addicional i la seva equivalència en la resta de territoris, quelcom suposava poder subscriure un increment fix del 2% tant el 2023 com el 2024. Sense aquest punt en el preacord, la polivalència encara és treball gratuït i sense contraprestacions.
En segon lloc, la Patronal GEPSAC, CEDAC i CCOO de Catalunya, no han respectat l’acord social per l’obertura comercial en diumenges i festius de Barcelona, el qual indica que la prestació de treballar diumenges o festius durant el 15 de maig i 15 de setembre es faria de forma voluntària amb una compensació de lliurar dissabte o descans de qualitat i amb dietes pagades. Per la seva part, s’han saltat i limitat l’acord en benefici dels seus interessos i sense regular cap de les condicions que hi figuraven.

Comments are closed.