L’Ajuntament d’Esparreguera acomiada una netejadora de 57 anys sense dret a indemnització

La UGT denunciem que l’Ajuntament d’Esparreguera ha acomiadat la treballadora A.F. injustament i sense dret a indemnització, després de 25 anys com a netejadora del consistori. La treballadora, actualment en situació de baixa per malaltia, no va superar el seu  procés d’estabilització perdent així l’opció a consolidar-se en el lloc de treball que, en abús de temporalitat, havia ocupat durant tants anys.

La UGT vam demanar reiteradament l’aturament dels  processos (tal i com permet la llei fins a finals d’aquest 2021) i la protecció de les persones treballadores en situació de més vulnerabilitat (per edat o altres circumstàncies). La suspensió temporal dels processos decretada aquest passat mes de setembre per part de l’Ajuntament d’Esparreguera va arribar massa tard per a la nostra companya: el col·lectiu de les netejadores ja havia estat convocat i examinat el passat mes d’abril.

Des de la UGT manifestem la nostra desolació i rebuig absolut davant aquests fets que considerem que s’haurien pogut evitar, i que constitueixen una greu injustícia laboral i social. Els nostres serveis jurídics treballen ara per interposar la corresponent demanda, a l’espera que els tribunals considerin el frau de llei i l’abús de temporalitat dels que ha estat víctima la treballadora i resolguin en conseqüència.

Per tot plegat, i per tal de fer visible la nostra protesta, la Secció Sindical de la UGT de l’Ajuntament d’Esparreguera ha convocat una concentració davant l’Ajuntament per al proper dimecres, 20 d’octubre, a les 18:15 hores, coincidint amb la celebració del Ple Municipal.

Comments are closed.