Nou seguiment massiu de les aturades al Metro de Barcelona, que arriba al 95% de la plantilla

Esperem que el Departament de Treball cridi de seguida els sindicats i la direcció de TMB a una nova reunió de mediació que permeti avançar en la negociació del conveni i arribar a un acord

Avui s’han convocat noves aturades al Metro de Barcelona pel bloqueig del conveni col·lectiu, i el seguiment de la plantilla ha estat massiu en la primera franja (de 7 a 9 hores), arribant al 95%, com ja va passar en l’anterior jornada de mobilitzacions (dilluns 24 d’abril). Les aturades i els serveis mínims s’han seguit sense incidents i es preveu que el seguiment també serà massiu en les properes aturades del dia, convocades de 16 a 18 hores i de 20.30 a 22.30 hores.

La secció sindical de la UGT de Catalunya a Metro de Barcelona espera que el Departament de Treball cridi de seguida els sindicats i la direcció de TMB a una nova reunió de mediació que permeti avançar en la negociació i arribar a un acord. Mentre aquest no s’aconsegueixi, es mantindrà la convocatòria d’aturades tots els dilluns no festius.

Dijous la direcció de TMB va apropar el seu posicionament a les demandes de la part social. Va fer una proposta econòmica, de calendari i de permisos, però el comitè encara no la considera definitiva perquè resten molts temes pendents de negociació. D’altra banda, sí que s’ha avançat en temes com la protecció de les treballadores embarassades, on la direcció ha adoptat les nostres propostes.

Comments are closed.