Orange planteja un ERO per acomiadar 550 treballadors

ere-no2UGT s’oposa de manera rotunda al ERO comunicat la darrera setmana per la direcció de l’empresa Orange, que afectaría a 550 treballadors i treballadores. En primer lloc per les ineficiències i duplicitats detectades, i en aplicació de l’Estatut dels Treballadors pel que fa als procediments d’acomiadament col·lectiu. A partir del 9 de Febrer es podria obrir el període de consultes i no han posat damunt de la taula en quines condicions volen fer l’ERO. En segon lloc UGT pensa que la manera d’abordar l’empresa aquest procés és nefasta. Tota la representació social ha exposat a l’empresa que es tracta d’una mesura injustificada i que la quantitat de persones afectades és desproporcionada.
Pretenen acomiadar a un nombre de treballadors equivalent a tota la plantilla de Jazztel, com si la nova empresa pogués funcionar amb els mateixos efectius que abans de la fusió, com si Orange es limités a comprar Jazztel per destruir ocupació.
Pretendre assumir amb la plantilla de l’actual Orange el volum de treball i de negoci d’Orange i Jazztel juntes és una autèntica bogeria que danyaria seriosament la capacitat competitiva de l’empresa i que no preveu l’evident increment d’activitat i negoci. Seria una mesura irresponsable i un suïcidi empresarial. I tot això ho intenten disimular amb la creació de 300 llocs de treball en plataformes d’atenció al client que ni tan sols estan incloses en el projecte de fusió.
L’empresa porta més d’un any esgrimint la xifra de 400 afectacions màximes, ho han reflectit per escrit en l’informe a la CNMV amb motiu de l’OPA, i ara es desmarquen amb aquesta xifra en un moviment dirigit a plantejar una negociació de màxims amb l’objectiu final d’aconseguir aquests 400 acomiadaments.

Per això l’interès dels sindicats des de fa mesos per deixar molt clar com és la situació en quant a l’ocupació abans d’entrar a treballar en homogeneitzar condicions entre Orange i Jazztel, pel temor que l’empresa vulgui aprofitar per destruir ocupació i maximitzar beneficis per pagar bons extraordinaris als seus directius.
UGT no eludirà  la seva responsabilitat a l’hora de dialogar amb l’empresa, però no permetrem que estratègies de negociació basades en la mala fe condicionin aquest procés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*