18% menys d’afectats per l’ERO de DIA

A la reunió de dijous vam aconseguit excloure 376 persones treballadores de l’afectació.

En la reunió mantinguda dijous per a la negociació de l’ERO presentat al Grup DIA, la part social ha aconseguit reduir en un 18% l’afectació. A causa de les dades econòmiques de l’empresa i la situació financera actual, també s’ha insistit un cop més en què és fonamental la reunió de la Junta d’Accionistes prevista per al proper dia 20 perquè es necessitat amb urgència una ampliació de capital que garanteixi la viabilitat de l’empresa.

Pel que fa a la nostra exigència de rebaixar el nombre de botigues afectades i minimitzar l’impacte dels acomiadaments en els magatzems, l’empresa ha accedit a excloure 29 botigues de l’ERO (un total de 304 treballadors no es veurien afectats) i a recol·locar a 72 treballadors de magatzem. A Catalunya serien 25 llocs de treball del magatzem de Sabadell. En la reunió d’ahir s’ha aconseguit reduir l’afectació en 376 afectats, dels 2.064 previstos inicialment a 1.688, un 18% menys.

Tot i així insistim en la necessitat de seguir minimitzant l’impacte i sol·licitem informació del nombre de treballadors amb contractes eventuals a les botigues no afectades per seguir garantint el major nombre de llocs de treball. Exigim que es faci un estudi exhaustiu de les hores extraordinàries per tal de convertir-les en llocs de treball. I, per descomptat, entenem que una empresa afectada per un ERO no pot fer subcontractes ni treballar amb ETT: aquests llocs de treball han de ser per als treballadors i les treballadores afectats per l’ERO. Per últim sol·licitem un pla de prejubilació per als treballadors i les treballadores que compleixin uns requeriments determinats pel que fa a l’edat.

Comments are closed.