Concentració contra els acomiadaments, les pressions, la precarització i les mentides socials al Sector Financer

El sindicat del sector financer de la FeSMC-UGT de Catalunya convoquem per a demà dijous, 10 de desembre, una concentració a Barcelona per denunciar la situació que viuen des de fa anys els treballadors i les treballadores del sector financer, sotmesos a acomiadaments, pressions desmesurades i amenaces constants d’externalització i precarització.

Des del 2008 el sector de la banca pateix contínues crisis. S’han destruït 94.000 llocs de treball arreu de l’Estat amb l’excusa de la digitalització, els marges, el preu del diner… Però a l’Estat també tenim un dels pitjors nivells de bancarització —terme que designa el nombre d’empleats de banca per cada 10.000 habitants- de tota l’Eurozona, així com un dels pitjors nivells de càrrega d’atenció, nombre d’habitants/empleat. Els grans noms del sector financer expliquen que la tendència global és el tancament de sucursals, però mentre a l’Eurozona s’han tancat 1 de cada 3 sucursals, a l’Estat se n’han tancat gairebé el 50%, el que provoca encara més càrrega de treball per a les plantilles i un pitjor servei a la ciutadania, així com l’exclusió financer de moltíssims municipis.

Des de la UGT reivindiquem la importància de mantenir unes plantilles suficients, la dimensió social del sector financer, la lluita contra l’exclusió financera (que afecta a les persones grans i als més desafavorits), reclamem una transició digital justa per a tothom i acords laborals en els processos de transformació del sector.

Comments are closed.