El TSJC dona la raó a la UGT de Catalunya en el cas de les hostesses del Trofeu Conde de Godó

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a la UGT de Catalunya en la seva demanda contra l’empresa Tote Vignau, empresa ocupadora de les hostesses que van participar al torneig de tennis Conde de Godó de l’any 2017, de la mateixa manera que en el seu moment ho van fer la Inspecció de Treball i el Jutjat Social de Barcelona de reforç n.17. El TSJC desestima doncs el recurs de suplicació interposat per l’empresa demandada, ratificant de nou la sanció interposada per la Inspecció de Treball.

La UGT de Catalunya va denunciar l’empresa Tote Vignau per assetjament discriminatori per raó de sexe i vulneració dels drets fonamentals d’aquestes hostesses, afectant la seva dignitat professional, igualtat efectiva i ocupació real i efectiva, per assignar a aquestes hostesses un lloc de feina buit de contingut amb l’únic objectiu de fer publicitat d’una determinada marca de roba de treball marcadament femenina, en base a allò establert a l’article 7.2 de la Llei 3/2007.

Després de la denúncia de la UGT de Catalunya, la Inspecció de Treball va sancionar l’empresa per cometre una infracció molt greu, considerant que l’ocupació de la dona per a finalitats publicitàries suposa una cosificació, ja que se li assigna un rol secundari de cura de l’home; així com per no preveure possibles conseqüències adverses per la seva salut (les hostesses van haver de treballar amb minifaldilla i màniga curta a l’aire lliure amb unes temperatures de menys de 10 graus i sota la pluja).

Arran de la nostra denúncia, el torneu del Conde de Godó ha incorporat modificacions tant en les funciones que desenvolupen aquestes hostesses durant el certamen com en la seva vestimenta. A més, hem pogut observar com també ha servit per modificar un canvi en el model d’aquest tipus d’activitats laborals en certament esportius.

Comments are closed.