Els treballadors i les treballadores de l’hostaleria es concentraran aquest dimecres per reclamar un conveni digne

La UGT exigeix a la patronal increments salarials per damunt del 3% i que s’acabi amb les externalitzacions a empreses integrals.

La UGT de Catalunya ha convocat per aquest dimecres, 10 de maig, una concentració de 15.30 a 16.30 h davant la seu de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya per exigir un conveni que dignifiqui les condicions laborals dels treballadors i les treballadores d’un dels sectors més importants al nostre país.

El conveni col·lectiu interprovincial del sector d’hostaleria i turisme de Catalunya va finalitzar la seva vigència el 31 de desembre de 2016. El seu àmbit d’aplicació són les províncies de Girona, Barcelona i Tarragona, on regula les condicions laborals de més de 280.000 treballadors i treballadores.

Des de la finalització de la seva vigència, la patronal no ha volgut fer cas de les nostres reivindicacions per tal de dignificar el conveni i els seus treballadors. La UGT de Catalunya reclama una recuperació salarial, després que les plantilles hagin hagut de suportar amb escreix els efectes d’aquests anys de crisi i, encara més, des de l’aplicació de les reformes laborals. Per aquesta raó, exigim increments salarials per damunt del 3%.

Alhora reclamem a la patronal que el nou conveni posi fi a les externalitzacions de departaments quan aquests formen part dels serveis essencials de la pròpia activitat. El nostre sindicat denuncia que molts hotels han externalitzat els serveis de restauració o el servei de cambrera de pisos, per exemple, part intrínseca de la seva activitat hotelera. Aquestes externalitzacions tenen com a únic objectiu l’explotació laboral de treballadors i treballadores que passen a cobrar 700 euros bruts al mes quan per conveni n’haurien de cobrar 1.200. En aquest sentit, tornem a reclamar ‘a igual feina, igual sou’.

D’altra banda també exigim a la patronal que reguli les subrogacions de treballadors i treballadores en el sector de l’hostaleria, així com les activitats empresarials que es desenvolupen realment en els establiments de degustació.


Concentració per un conveni d’hostaleria digne

DIA: 10 de maig.
HORA: de 15.30 a 16.30 hores.
LLOC: davant seu de la Confederació Empresarial d’Hostaleria, Restauració i Apartament Turístics de Catalunya. Via Laietana, 47. Barcelona.

Comments are closed.