Instem el Departament d’Ensenyament a revisar les ràtios dels menjadors escolars

Des de l’inici d’aquest curs escolar 2020-2021, la UGT de Catalunya alertem de la situació precària en què es troben les monitores i els monitors dels menjadors escolars de les escoles públiques a l’hora de fer les tasques diàries adaptades a la nova situació sanitària.

Ens trobem que la majoria de municipis no ha regulat d’ofici les ràtios en els seus “plecs administratius”, unes ràtios que ara per ara no són les adequades per garantir el compliment de les mesures sanitàries vigents. Així doncs, mentre durant les hores lectives dels centres s’adapten en grups estables —grups bombolla— unes ràtios de 20/25 alumnes a primària, un cop arriba l’hora del menjador, aquests grups estables no poden mantenir-se perquè no s’ha valorat aquest espai. Trobem monitores i monitors que han d’encarregar-se de 3, i fins i tot 4, grups bombolla alhora, durant l’hora d’esbarjo i també durant els àpats, on a més l’alumne no duu la mascareta posada i es troba en un mateix espai convivint amb altres grups bombolla. Les escoles estan fent el que poden habilitant el major nombre d’espais possibles, però això dificulta encara més la tasca dels monitors i les monitores.

Ens trobem resultats dispars amb municipis com:

  • Santa Coloma de Cervelló, amb una ràtio de 15 alumnes d’infantil i 18 de primària.
  • Sant Cugat del Vallès, amb una ràtio de 15 alumnes d’infantil i 18 alumnes de primària.
  • Pineda de Mar i Calella, amb ràtios de 15 alumnes d’infantil i 20 de primària.
  • Ripollet, amb una ràtio de 15 alumnes d’I3, 18 alumnes d’I4 i I5, i 30 alumnes de primària.
  • Torroelles de Llobregat, amb una ràtio d’I3 de 20 alumnes, 25 alumnes d’I4 i I5 i 20 alumnes de primària.
  • Sabadell, amb una ràtio de 15 alumnes d’I3, 24 alumnes d’I4 i I5, i 33 alumnes de primària.

Des del sindicat de restauració de la FeSMC-UGT de Catalunya instem el  Departament d’Ensenyament i als Serveis Territorials que revisin els espais i les ràtios dels menjadors escolars per aquest curs, a causa de l’excepcionalitat de la pandèmia, i que així es pugui dur a terme les mesures sanitàries durant les hores no lectives per garantir la no propagació del virus

Comments are closed.