La dirección de LIDL fa el contrari del que diu

lidlCom tots sabeu, uns mesos enrere la direcció de l’empresa Lidl ens va mostrar el seu interès a negociar un conveni d’empresa, ja que segons ens van informar ells mateixos, tenen un ambiciós pla d’expansió i per a això era important homogeneïtzar les condicions laborals d’aplicació en l’empresa, a més de poder tenir interlocució a nivell estatal, ja que la seva presència al nostre país és cada vegada més important. Tots i totes heu tingut informació puntual de l’inici de les negociacions i de les nostres propostes i reivindicacions. Totes elles més que raonables sempre amb l’objectiu de millorar les condicions de la majoria de la plantilla a través de l’homogeneïtzació de les condicions laborals.

A més de suposar aquestes negociacions l’inici del que nosaltres consideràvem un nou model en les relacions laborals, que sense llevar autonomia als representants dels treballadors al seu territori, anàvem a poder complementar-ho amb la interlocució estatal, coordinant el treball de tots nosaltres per ser més efectius en la defensa dels treballadors.

Però anem de sorpresa en sorpresa. La primera és quan la direcció trenca les negociacions per mitjà d’un comunicat intern de l’empresa sense més explicacions, dient que “s’han estancat les negociacions”.

Des d’UGT ja vam dir a l’empresa que la mesa negociadora, que representa al conjunt dels treballadors i treballadores de l’empresa, es mereixia més respecte que la comunicació de la seva ruptura per un mer comunicat i que una negociació requereix de més cintura i un bany de realitat.

La segona sorpresa ha estat la signatura d’un acord a Euskadi. Amb aquest acord ens sorgeixen molts dubtes.

Això és el que l’empresa entén per homogeneïtzar les condicions?

És que els treballadors d’Euskadi són de primera i la resta de segona?

El model de relacions laborals que vol l’empresa és el que marca ELA a Euskadi, que en comptes de defensar les seves propostes en la mesa i així defensar al conjunt de treballadors/as, les defensen amenaçant amb vaga sense ni tan sols iniciar una negociació?

Aquest és l’idioma que entén l’empresa?

Per descomptat nosaltres vam creure en el projecte que es va iniciar perquè valorem que hagués estat molt positiu per al conjunt de la plantilla, però vistes les actuacions de l’empresa dubtem molt que ells també ho vegin així.

La seva actuació és el contrari del que estaven explicant en la mesa negociadora. Davant aquest nou escenari no ens queda una altra opció que exigir el compliment íntegre dels convenis provincials.

Per finalitzar només dir-vos que a la vista de l’ocorregut, almenys ha quedat clar un aspecte, que si l’empresa en algun moment pretengués reprendre les negociacions en la mesa estatal, ja tenim clar sobre quina base les iniciarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*