La FeSMC-UGT de Catalunya implicada en la lluita contra la sida i contra la discriminació de les persones amb VIH

La FeSMC-UGT de Catalunya, davant la commemoració del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, l’1 de desembre, volem expressar el nostre compromís com a organització sindical vers aquesta causa i la nostra solidaritat amb les persones afectades. També  volem denunciar la persistència de la discriminació i l’exclusió sociolaboral associada a aquesta malaltia i reafirmem el nostre compromís per continuar treballant en aquesta lluita i aconseguir la participació i la responsabilitat de tots en la resposta al VIH des de tots els àmbits.

En aquest sentit, la FeSMC-UGT de Catalunya volem participar de la conscienciació de la societat i és per això que fem difusió del comunicat conjunt que hem subscrit amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya i altres organitzacions públiques i privades de la societat civil, i adquirim un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida. La campanya d’aquest any, sota el lema NI ESTIGMA NI DISCRIMINACIÓ!, vol recordar a la societat que hem de continuar actius en la resposta davant el VIH, treballar per millorar la qualitat de vida de tota la població, evitar noves infeccions, diagnosticar-les tan aviat com sigui possible per millorar el pronòstic de la persona afectada i evitar la transmissió.

Aquest any, també hem participat a la campanya #YoTrabajo Positivo, iniciativa per a la inserció laboral de les persones amb VIH i la no discriminació que ha posat en marxa l’entitat Trabajando en Positivo. D’aquesta manera, la UGT de Catalunya volem expressar el nostre compromís com a organització sindical per eliminar les discriminacions laborals i socials que pateixen les persones afectades per VIH, i reclamar més informació, sensibilització i igualtat en l’accés al treball. En aquest sentit, i amb la intenció de facilitar un instrument d’acció sindical en defensa dels drets de les persones VIH positives i de lluita contra l’estigma relacionat amb aquest virus, us adjuntem Propostes per a l’acció sindical dedicat a les persones treballadores afectades pel VIH/sida.

Manifest conjunt Dia Mundial de la Lluita contra la Sida 2019

Comments are closed.