La mesa negociadora de Body Bell analitza les causes presentades per l’empresa

14313_bodybellAhir 25 de maig va tenir lloc la segona reunió de la mesa de l’expedient d’extinció del Grup Body Bell, que ha dedicat la sessió a analitzar més en profunditat les causes econòmiques, organitzatives i productives sobre les quals l’empreses sustenta l’expedient.

Quant a les causes econòmiques han començat dient que les vendes estan decreixent si no es tenen en compte les noves obertures de botigues. El marge brut no és suficient per suportar els costos, el resultat d’explotació manifesta un decreixement de l’activitat i les pèrdues s’incrementen cada any del 2011 al 2014. Després de moltes altres dades que ens han traslladat, segons diu la dirección de l’empresa, el grup no es trova immers en causa de dissolució gràcies als préstecs participatius atorgats per la societat dominant.

En el que a les raons productives es refereix, l’empresa ha exposat que el sector de la distribució minorista de productes de bellesa ha descendit entorn del 3% anual, sent més significatius al canal especialista on ronda el 6% segons ens han informat. Exposen que la caiguda de les vendes comparables del Grup han descendit entre el 4% i el 6% durant els últims tres anys. Amb això manifesten que les causes productives estan acreditades.

Finalment, en les causes organitzatives reconeixen la necessitat de canvis organitzatius a causa de l’augment de la competitivitat, la pressió de preus, baixada del consum i la demanda dels seus productes. Entre les mesures incloses en el Pla de Viabilitat es troben:

-Reestructuració de la xarxa de punts de venda: tancament de botigues deficitàries i amortització de llocs de treball. El tancament afectaria a 54 botigues i la reorganització a 71 botigues més, el que suposaria, 445 acomiadaments com ja us informàvem al comunicat  anterior.

-Reestructuració de personal de Central i Magatzem: Reorganització de l’organigrama del Grup i redefinició de processos i llocs.

-Reducció de costos salarials al personal de Central, en una mitjana del 10% al personal que estigui per sobre de conveni.

Malgrat tota la informació que la direcció de l’empresa ha facilitat a la taula considerem que hi ha aspectes importants que han d’aclarir-se per part del Grup, per poder valorar si existeixen o no les causes acreditatives per a l’expedient com són entre unes altres: del compte de pèrdues i guanys relació del 1er trimestre del 2015 amb el 1er trimestre de 2014,vendes 2015 relacionades i detallades amb 2014, la quantia de l’estalvi de la reestructuració financera, aclarir i quantificar si s’escau si hi haurà ampliació de capital o informació sobre preacord del 17 d’abril amb els bancs, interessos a pagar, afectació en la viabilitat i detall.

La direcció de l’empresa s’ha compromès a lliurar tota la informació addicional que hem sol·licitat en la propera reunió, per poder valorar en profunditat l’existència de les causes. En tot cas, des d’UGT valorem del tot desproporcionades les mesures que està proposant l’empresa, i com ja ens vam comprometre amb tots els treballadors i les treballadores, treballarem per buscar alternatives que garanteixin l’ocupació i les condicions laborals de tota la plantilla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*