Les treballadores i els treballadors dels menjadors escolars de Terrassa es concentraran l’11 de juny per reclamar que els paguin els salaris

A causa de la pandèmia de la Covid-19, el 12 de març el Departament de Treball va tancar els centres escolars i, per tant, els centres de treball de milers de persones que treballen en els menjadors escolars. A Terrassa, gairebé 400 persones van haver de marxar a casa amb la incertesa de quin seria el seu futur laboral, una plantilla que dona servei a 36 escoles públiques de la ciutat.

El Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social de la Covid-19, recollia les condicions de suspensió dels contractes públics de serveis i subministraments, contractes d’obra i contractes de concessió de serveis, garantint la compensació per danys i perjudicis de salaris efectivament abonats per les empreses durant la suspensió. La suspensió de l’execució dels contractes per l’aplicació d’aquest Reial decret llei en cap cas no es podria considerar un motiu per a l’aplicació d’un Expedient de regulació temporal d’ocupació.

Tot i així, l’empresa Sehrs Foods/Sacalmer va presentar un ERTO deixant els seus treballadors i treballadores en mans d’un Estat col·lapsat. El govern de la Generalitat va comprometre’s a pagar el 30% restant per poder cobrar el salari al 100%. Però la situació de la gran majoria d’aquestes treballadores i treballadors és que només han percebut els 12 dies treballats del mes de març. Ni l’empresa Sehrs Food/Sacalmser, que va presentar els ERTO incomplint la llei, ni el SEPE, que no ha abonat els salaris després de tres mesos, ni l’Ajuntament de Terrassa, que el col·lectiu considera que els ha deixat de banda a diferència d’altres sectors que també són subcontractats, ni la Generalitat, que no fa complir allò a què es va comprometre. Ningú encara no els ha abonat res.

Per aquesta raó, el proper 11 de juny, a les 10 h, treballadores i treballadors dels menjadors escolars de Terrassa es concentraran davant l’Ajuntament de la ciutat per exigir solucions a la situació d’abandonament que viuen.

Comments are closed.