Proposem que els i les agents de seguretat privada complementin les tasques de les forces de seguretat pública durant la desescalada

Des del sindicat de seguretat i serveis auxiliars de la FeSMC-UGT de Catalunya manifestem que el col·lectiu de seguretat privada ha demostrat un cop més la seva professionalitat i dedicació durant aquestes setmanes i que queda pal·lesa la necessitat de la seva feina en zones vigilades exclusivament per cossos de seguretat de l’Estat. Tal com diu el reglament de seguretat privada, en la protecció de béns i persones, de la mateixa forma que ja es dóna servei a ports, aeroports, transports terrestres públics, hospitals, centres sanitaris, supermercats, administració, etc.

Des del sindicat de seguretat entenem que la tasca d’aquest col·lectiu de professionals pot ser necessària per donar resposta al compliment de les mesures de seguretat regulades a causa de la pandèmia sanitària de la Covid-19. Com a complement de la seguretat pública, la seguretat privada podria també passar a desenvolupar les seves funcions també a platges i piscines, de la mà dels i les socorristes, realitzant els controls d’accessos per limitar l’aforament, fent que es garanteixi la distància entre persones, etc. Així com també en parcs, festes populars a la via pública, passeigs marítims, zones de terrasses de bars i restaurants… En definitiva, allà on els cossos de seguretat de l’Estat no arribin i on puguin produir-se aglomeracions i, fins i tot, altercats, i on sigui necessari fer complir les normes dictades davant la situació que ens trobem.

Així mateix, des del sindicat entenem que cal que aquestes tasques estiguin legislades i amb la protecció jurídica necessària, recuperant el caràcter d’agents de l’autoritat i adequant la uniformitat a cada necessitat per tal de poder treballar amb seguretat i respecte.

Comments are closed.