UGT critica que Vodafone cobri 2,5 euros per trucada al servei d’atenció al client

Les operadores de telefonia tenen l’obligació, per llei, d’oferir als seus clients un número de telèfon gratuït d’atenció al client. No obstant això, Vodafone ha començat a cobrar 2,5 euros per l’atenció telefònica als seus clients amb un estratagema de dubtosa legalitat que, a més, destil·la cert aroma a presa de pèl: argumenten que es cobra per atenció a la incidència i no per la trucada en si.

Per UGT estem davant d’un atropellament evident a l’usuari-client de l’esmentada companyia i, a més, s’afegeix major pressió sobre els teleoperadors/res que atenen les trucades i que hauran d’assumir les queixes i alleujaments verbals dels usuaris. Un cop més, són ells/es els que donen la cara davant el client en representació de l’empresa.

Tràmits tan habituals com una modificació del contracte, un canvi de compte bancari, una petició de bloqueig del telèfon davant una pèrdua o robatori, una sol·licitud de número PUK o un duplicat de factura, per citar alguns exemples, suposaran el pagament de 2,5 euros. En definitiva, estem davant d’una paradoxa insultant: pagar més per rebre un servei que està inclòs en la relació contractual client-operadora i que respon a la lògica més elemental en l’assistència bàsica que una entitat proveïdora de serveis ha de prestar als seus clients.

A més, UGT tem que un descens en el nombre de trucades a causa de les raons exposades pogués generar una pèrdua d’ocupació en el servei telefònic d’atenció al client. Un cop més, estaríem davant l’assumpció, per part de treballadors i treballadores, de les nefastes conseqüències de decisions empresarials arbitràries, abusives i de dubtosa legalitat. No cal dir que l’increment del preu en el servei no serà repercutit -ni tan sols en part- en els salaris dels operadors de telefonia que continuen sent molt precaris.

Comments are closed.