UGT denuncia que les cartes enviades a 6 treballadors de IBERIA, amb capacitat limitada pels serveis de prevenció, limiten el seu dret al treball

iberia-2008A finals de la setmana passada 6 companys de MAD i LPA, amb capacitat limitada pels serveis de prevenció de IBERIA, van rebre una carta personalitzada on se’ls comunicava que en no haver-hi un lloc de treball per ells els concedia un permís retribuït fins al dia 25 de març.

Amb la signatura del XX Conveni Col·lectiu es va acordar la creació d’una comissió paritària per tractar de buscar una solución acordada i evitar decisions unilaterals de l’empresa. Si l’objectiu d’aquesta Comissió de treball és acordar solucions, per què Iberia incompleix i tracta de prendre avantatge amb l’enviament d’aquestes cartes?

UGT ha exigit la reunió de forma urgent de la Comissió creada. El 9 de març s’ha reunit i en ella hem exigit que, la mateixa, tingui l’objecte que ambdues parts vam acordar, que no és un altre que buscar solucions a un problema que no solament és de l’empresa, sinó també dels treballadors.
Les limitacions mèdiques estan emeses pels serveis de prevenció d’acord amb les avaluacions de riscos. A partir de la Llei de Prevenció de riscos laborals de 1995 i d’una directiva anterior de 1989 (que és la que trasllada la Llei) les empreses tenen l’obligació de garantir la salut i seguretat en el treball sense cap limitació.
Què succeeix amb els companys i companyes que treballaven amb anterioritat a aquestes Lleis i que en la seva majoria avui tenen problemes de salut derivats dels seus llocs de treball?
El dret al treball SÍ és compatible amb el dret a la SALUT. És per això que l’empresa ha de garantir la reubicació dels seus treballadors i treballadores, i així està recollit en el conveni col·lectiu que IBERIA també ha signat.

Aquesta comissió de treball ha de garantir la convivencia dels dos drets que són indispensables. Des d’aquest convenciment UGT defensarà el dret a la salut laboral dels treballadors i les treballadores.

Creiem que la carta enviada per l’empresa als companys i companyes de MAD i LPA limita el dret al treball i per això no iniciarem converses amb l’empresa fins que es produeixi la reincorporació efectiva als llocs de treball dels mateixos. IBERIA té, a més, la intenció de cridar a 945 companys i companyes per actualitzar les limitacions que el Servei de Prevenció els va diagnosticar.

UGT exigeix la tornada immediata al seu lloc de treball dels companys i companyes afectades per aquesta decisió unilateral de IBERIA. Davant qualsevol dubte, consulta amb els teus delegats i les tevés delegades. Estem més que mai per defensar el teu dret al treball.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*