UGT i CCOO convoquen vaga a Renfe els dies 16 i 19 de febrer per la falta de personal a Rodalies de Catalunya

Els sindicats UGT i CCOO convoquem vaga a Renfe els dies 16 i 19 de febrer, de 7 a 9 hores i de 15 a 17 hores, després de reclamar reiteradament la necessitat imperant de personal a Rodalies de Catalunya.
Renfe ha anat descapitalitzant de personal els serveis de comercial a Catalunya en els darrers anys de forma desproporcionadament inversa al nombre de viatgers i d’incidències que patim a Rodalies.
La manca d’interventors als trens, de personal en les estacions i, sobretot, en el Centre de Gestió de Rodalies de Catalunya ha provocat un greu empitjorament en la qualitat del servei que s’ofereix a la ciutadania. Aquest darrer és un centre estratègic en la coordinació i resolució d’incidències a la xarxa ferroviària, sent Catalunya el lloc amb major nombre d’incidències que hi ha a l’estat espanyol, amb xifres set vegades majors que el de la segona comunitat en nombre de casos, i on proporcionalment menys personal les atenen.
Des de les seccions sindicals de la UGT i CCOO a Renfe considerem que s’han d’assolir importantíssimes i ràpides solucions per a resoldre aquestes greus carències de personal que afecten directament la ciutadania per la manca de resposta al servei a Rodalies de Catalunya.
Tanmateix, proposem les mateixes aturades en els serveis comercials de Renfe Alta Velocitat, Llarga Distància i Trens Internacionals, reivindicant majors mesures de conciliació pels treballadors i treballadores, així com les condicions laborals dels interventors internacionals, encara no concretades per part de l’empresa des de ja fa mesos.

Comments are closed.