Una negociació col·lectiva que protegeixi als treballadors i les treballadores i augmenti els salaris

jornadesconfederalnegociaciocollectiva_nov16El Secretari de Política Sindical d’UGT, Gonzalo Pino, ha afirmat que el sindicat “treballarà molt durament perquè la negociació col·lectiva protegeixi, durant l’any que ve, als treballadors i les treballadores d’aquest país, com ho ha fet ja durant els anys de crisis, i permeti recuperar els nivells salarials perduts”.
Gonzalo Pino ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració de les Jornades Confederals d’Acció Sindical i Negociació Col·lectiva per 2017, en la qual ha intervingut també la Secretària Confederal d’UGT, Isabel Araque, i en la qual Pino ha apostat per “concretar ja les recomanacions en matèria salarial per al 2017 i aprofundir en el desenvolupament de clàusules que ajudin a impulsar l’ocupació i, sobretot, a millorar la qualitat del mateix”.
En aquest sentit, ha assenyalat que “sent el quart any consecutiu que el PIB creix, els salaris han d’augmentar per al conjunt dels treballadors i les treballadores d’aquest país”. A més, aquest creixement salarial ajudarà a constituir una política econòmica “que ha d’anar encaminada a reforçar el creixement econòmic, perquè generi més ocupació i de major qualitat; a ajudar al canvi de model productiu, per fer-ho més equilibrat, eficient i sostenible; i a reduir els nivells de desigualtat i pobresa”.
El Secretari de Política Sindical d’UGT ha considerat que “és fonamental que els salaris guanyin poder de compra perdut durant la crisi, que se situa en el -4,8 punts percentuals des de 2009; han de créixer per contribuir a canviar el model de creixement, basat en la contínua caiguda dels costos laborals, que des de 2009 a 2015 han caigut a Espanya 6,3 punts percentuals, mentre que els de la mitjana de l’eurozona van augmentar 4,8 punts; i han de créixer per equilibrar el repartiment de la renda. De 2010 a 2015, la remuneració dels assalariats ha caigut en 31.000 milions d’euros, mentre les rendes empresarials han augmentat en 7.100 milions”.
A més, han de créixer “per reduir les desigualtats i lluitar contra la pobresa; i per elevar els ingressos de la Seguretat Social, que no s’està recuperant com hagués de causa, entre altres raons, de la mala qualitat de l’ocupació generada”.
Per això, ha apostat per incloure en la negociació col·lectiva un creixement dels salaris “per sobre de la inflació, ja que la previsió d’un augment mitjà de la inflació per 2017 és de l’1,3%; s’ha de traslladar als salaris tots els augments de la productivitat laboral, que per 2017 s’estimen en l’1,6% en termes nominals; i s’ha d’incloure clàusules de garantia salarial per al cas que la inflació a final d’any sigui superior a la prevista i absorbeixi el guany de poder adquisitiu pactada”.
En definitiva, “concretar ja amb la resta d’interlocutors socials les recomanacions en matèria salarial per al proper any, per atorgar certesa i estabilitat a l’activitat econòmica de les empreses i a les expectatives de vida dels treballadors i les treballadores i les seves famílies”.
Altres reptes de la negociació col·lectiva per 2017
Durant la inauguració, Gonzalo Pino ha abordat altres reptes per a la negociació col·lectiva de l’any que ve. “Hem acordat també amb les organitzacions empresarials, entre altres qüestions, constituir les Comissions d’Igualtat i Joventut, que no es reunien des de feia molt temps; garantir l’extensió de l’acció protectora dels convenis en els casos de privatitzacions, subcontractacions, etc.; enfortir els drets d’informació i consulta en les empreses; millorar i augmentar el paper dels Comitès d’empresa europeus”.
A més, “cal apostar perquè el conveni sectorial segueix sent l’eix vertebrador del sector, per sobre del conveni d’empresa; que els treballadors de les empreses multiservicios garanteixin els seus drets en les mateixes condicions que els treballadors de l’empresa client; i renovar el ASAC com a sistema de mediació i arbitratge que porta funcionant 20 anys”.
Tot això amb la finalitat d’acabar amb “un model de creixement esgotat, basat en la contracció contínua dels costos laborals, que no permet augments de competitivitat i provoca un augment de l’empobriment de la classe treballadora”.

Comments are closed.