Banc Sabadell planteja tancar el 30% de les oficines

Aquest matí ha tingut lloc la segona reunió de les quatre previstes entre la direcció de Banc Sabadell i la representació dels treballadors i les treballadores després de l’anunci de l’entitat de fer un expedient de regulació d’extinció, prèvies al període formal de negociacions que s’obrirà quan es constitueixi la taula de negociació.
En la reunió d’avui s’ha presentat el dossier d’argumentacions econòmiques i la direcció ha donat a conèixer les xifres de l’expedient que planteja:
  • Tancar gairebé un total de 500 oficines, el que suposa més del 30% de la xarxa de sucursals que el banc té arreu de l’Estat, si tenim en compte els tancaments que l’entitat va fer el mes de juliol.
  • L’ajustament proposat suposa una afectació de més de 1.600 persones de la xarxa d’oficines i aproximadament unes 260 persones més en centres corporatius.
Des de la secció sindical de la UGT al Banc Sabadell rebutgem de pla que aquesta sigui la moneda de canvi amb què l’entitat paga uns treballadors i treballadores que ha estat essencials durant la pandèmica. Així mateix denunciem que la direcció de Banc Sabadell no sigui capaç de presentar altres opcions, com l’adhesió voluntària un pla de desvinculacions, tal com s’havia fet no fa massa temps.

No hi ha cap causa que justifiqui l’ERO. I, a més, el considerem del tot incompatible amb les darreres notícies relacionades amb l’entitat, amb els seus resultats i la contractació de 200 nous gestors i gestores per a la seva xarxa d’oficines.

Confiem que la direcció recapaciti i sigui raonable en les seves pretensions. En cas contrari, les forces sindicals i la plantilla ens mobiltzarem per evitar aquest ERO.

Comments are closed.