Es bloquegen les negociacions del conveni col·lectiu d’òptiques de Barcelona

Aquest dimarts s’ha celebrat la novena reunió de negociació sobre el conveni col·lectiu del sector de l’òptica. Finalment, no s’ha arribat a cap acord. En aquest sentit, i davant la postura poc receptiva de la patronal, s’ha decidit donar per finalitzades les negociacions i iniciar un procés d’explicació i concentracions en els centres de treball.

Durant la taula de negociació s’ha comentat que el sector d’òptiques ha estat un dels menys afectats durant la pandèmia. De fet, és el sector que menys ERTOS ha aplicat i ara mateix, el sector continua creixent. Fins i tot, la pròpia patronal ha reconegut que els centres òptics s’estan multiplicant i que la demanda cada cop és més forta.

No obstant això, la patronal segueix mostrant indiferència i no contempla que els treballadors del sector, des de l’any 2021, arrosseguen una pèrdua de poder adquisitiu d’un 6,5% i així i tot, la patronal ha repercutit en la pujada de costos en els seus preus.

En aquest sentit, no es poden escudar en “els mals resultats” que afirmen tenir per tal de no acceptar les propostes que hem fet des dels sindicats, que a l’última reunió, en matèria econòmica, es diferenciava en un 2,5% en els tres possibles anys de conveni respecte a  la de la patronal. No s’està contemplant que només des d’inicis d’any, la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors i treballadores està rondant el 10%. És a dir, si sumem la pèrdua de salaris de l’any 2021 i l’IPC actual estem amb un -16% de salaris respecte a l’any 2020.

És per tota aquesta situació que decidim iniciar un procés d’informació, consulta i concentracions en els centres de treball que ha de culminar en una mobilització del sector com a reclamació dels drets de les treballadores i treballadors.

La nostra postura en la taula de negociació és garantir el poder adquisitiu de les persones treballadores pels pròxims anys o bé  que els increments pactats garanteixin la previsió d’IPC pel 2022 i la resta d’anys de vigència del conveni. Des de la FeSMC de la UGT de Catalunya, seguirem treballant per a aconseguir-ho i esperem que en aquest temps de bloqueig, la patronal canviï d’opinió i accepti les nostres premisses.

Comments are closed.