La UGT de Catalunya assenyala a les empreses que incompleixen el pacte social d’obertura els diumenges

Tot i que la UGT de Catalunya es posicionés en contra de l’obertura dels diumenges en l’àmbit comercial, es va arribar a l’acord sobre aquesta matèria on es regula el treball en aquest dia i festius evitant la normativa aprovada pel govern del PP que va imposar l’obligació als Ajuntaments d’establir zones turístiques i, per tant, va cedir total llibertat d’horaris comercials en aquestes.

L’acord tindrà una afectació directa en l’economia, la qual es veurà reactivada per la nova creació de llocs de treball, quelcom era una de les premisses prioritàries del nostre sindicat. L’objectiu d’aquests nous llocs també anava acompanyat de la voluntarietat: s’ofereix l’opció d’augmentar la jornada a contractes de mitja jornada, parcials i de nova contractació.

Per a poder respectar la conciliació de la vida laboral i familiar de tots els treballadors i treballadores, a més, s’haurà de compensar per cada diumenge treballat, un dissabte festiu o amb un descans de qualitat i també, rebre una retribució en base a dietes dels mateixos treballadors i treballadores.

La FeSMC de la UGT de Catalunya hem quedat decebuts en comprovar que algunes empreses no han complert amb aquest acord. Entre d’elles: Zara, Massimo Dutti, Caprabo-Eroski (La Illa), Uniqlo , Party Fiesta, Humana o Celio.

És per aquest motiu, que des del sindicat s’ha comunicat al director de Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya, Òscar Riu, per a poder actuar en conseqüència i posar fi el més ràpid possible a aquesta situació.

Comments are closed.