La direcció de T-systems suspèn de sou i feina 15 dies un delegat de la UGT per complir escropolosament amb el seu deure

 

El delegat, que fa més de 10 anys que n’és, havia denunciat la vulneració dels drets laborals de diversos companys

La Federació de Serveis, Mobilitat i Consum de la UGT de Catalunya denuncia que l’empresa de consultoria i TIC T-System (ITC Iberia) ha suspès de sou i feina 15 dies un dels delegats del nostre sindicat a l’empresa per exercir les responsabilitats del seu càrrec pel que fa la defensa dels treballadors i les treballadores.

Aquesta persona, que fa 20 anys que treballa a l’empresa i 10 que n’és delegat, havia posat en coneixement de la direcció la denúncia de vulneració de drets laborals que li havien comunicat diversos treballadors de l’empresa, tal i com l’obliga la seva condició de delegat sindical. L’empresa ha respost a aquest compliment de les seves funcions obrint un expedient al delegat i suspenent-lo de sou i feina per 15 dies.

La mesura, que el nostre sindicat considera del tot injusta, coincideix amb la negociació de la renovació del conveni d’empresa que es va signar per primer cop el 2013. Ara la direcció de T-Systems pretén una clara regressió de les condicions laborals de la seva plantilla. A tall d’exemple, el conveni d’empresa de T-Systems és de 1.760 hores anuals, i la direcció demana que sigui de 1.800, com regeix en el conveni col·lectiu de consultories i estudis de mercat signat aquest mes de febrer.

Els delegats i delegades de la CGT, la USO i CCOO en la mesa de negociació del conveni han donat el seu recolzament al nostre company expedientat.

 

Comments are closed.