La FESMC de Catalunya ho aconsegueix: Serà obligatori aplicar el Conveni del Lleure en els nous concursos de l’Ajuntament de Barcelona

La FeSMC UGT de Catalunya comunica que s’ha signat un important acord, pioner a tot l’Estat, que contribuirà a garantir la qualitat laboral i de servei dels museus i centres culturals de Barcelona: a partir d’ara, la licitació dels contractes públics de l’Ajuntament de Barcelona per a la prestació dels serveis d’atenció al públic i mediació en els museus i centres culturals de la ciutat haurà de prendre com a referència el Conveni Col·lectiu del Lleure Educatiu i Sociocultural per determinar els preus i dotacions dels concursos.

L’acord significa un abans i després per als professionals del sector per dos motius clars: què diu i, molt important, qui el signa.

QUÈ DIU L’ ACORD?

El punt principal de l’ acord estableix l’aplicació integral del conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural, el que implica una millora significativa de les condicions laborals dels treballadors i treballadores del nostre sector.

L’Ajuntament de Barcelona es compromet a incloure aquesta obligació en els Plecs dels concursos, i dotar econòmicament els pressupostos per assegurar les remuneracions dels treballadors/res. En el cas que una empresa incompleixi, l’administració podrà retirar el contracte a qui no respecti el Conveni.

QUI SIGNA L’ACORD?

Molt rellevant: per primera vegada a la història del nostre sector, hem fet seure a la taula de negociació a totes les parts. I hem aconseguit tancar l’acord. Els sindicats CCOO i UGT, junt amb l’Ajuntament, representada per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), i l’Acellec, en representació de les empreses del sector, ens hem posat d’acord per fer un pas endavant i, atenent les nostres justes reivindicacions, dignificar finalment el nostre sector.

Un acord consensuat per uns sindicats i administració amb clara consciència social. Un acord a favor dels treballadors.

QUÈ SIGNIFICA, AMB FETS, AQUEST ACORD?

De forma concreta, l’aplicació íntegra del Conveni del Lleure suposarà per tot el sector, entre altres, els següents avantatges:

  • Retribucions salarials segons les taules del Conveni
  • Passar de una jornada de 40 hores setmanals a 37,5 hores (1695 hores anuals)
  • Aplicació dels complements i plusos definits en el conveni
  • Complement a la prestació de la seguretat social fins arribar al 85% del salari en cas de baixa mèdica
  • Millores en els permisos remunerats: embaràs i lactància, per canvi de domicili, etc
  • 35 hores de permís retribuït per assistència a exàmens oficials.

UNA LLUITA AMB RESULTATS REALS I AL SERVEI DE TOTS ELS TREBALLADORS

En alguns museus i centres la licitació dels nous concursos és imminent. I, gràcies a l’acord assolit, tindran la totalitat de les noves condicions ben aviat.

En d’altres, però, encara queda un cert temps per finalitzar els actuals contractes.

Cal estudiar, cas a cas, la possibilitat que l’Ajuntament I les empreses arribin a un acord i trobin les millors fòrmules per avançar a aquests treballadors les noves millores.

Assumim el compromís de plantejar ja aquesta necessitat a l’Ajuntament i a les empreses, per tal d’evitar greuges comparatius entre companys.

Però no acaba aquí la nostra reivindicació. El que també cal és aconseguir una nova millora en el conveni del sector.Les nostres propostes a la negociació del sector que ja s’ ha iniciat inclou, entre d’altres, els següents aspectes:

  • Ampliació de l’àmbit d’aplicació del conveni:
  • Millora i ampliació de la descripció de categories
  • Canvi de denominació, funcions i millora salarial de la categoria Control de Sales
  • Increments anuals del 4% en les taules retributives

 

Comments are closed.