La UGT acorsegueix un acord en el SIMA que permet desconvocar la vaga del sector del handling

Durant la reunió d’ahir al matí en el SIMA (Servei interconfederal de Mediació i Arbitratge), referent a les mobilitzacions convocades per la UGT FeSMC durant el pont de la Constitució, s’ha aconseguit un acord per a desconvocar la vaga plantejada. A aquesta reunió hi ha assistit al costat de ASEATA, AENA i USO.
Des del sindicat s’ha manifestat la necessitat de trobar una eina que corregeixi i eviti la judicialització que els treballadors i treballadores del sector pateixen des de fa temps pels incompliments reiterats de les empreses, i d’altra banda, la necessitat d’establir un canal formal d’informació d’AENA.
Cal prendre les mesures necessàries per a corregir-ho, més ara, després d’un nou procés d’adjudicacions en el qual, mancant els efectes que produeixin els recursos presentats al TACRC, produirien un transvasament entre empreses de milers de treballadors i treballadores.
La UGT ha aconseguit convèncer a ASEATA de fer un canvi en el V Conveni del Sector: ampliar les facultats de la comissió paritària per a afegir aquestes eines que permetin el control, la recopilació d’incompliments i el trasllat trimestral dels informes generats en la comissió a AENA de manera que s’actuï en conseqüència.
Com a sindicat responsable i promotor d’aquesta iniciativa, la UGT valora positivament aquest acord ja que permetrà utilitzar una eina més contundent contra la precarització d’un sector de gran importància en l’Estat.
És necessari acabar amb un model de gestió d’AENA que porta al conflicte permanent amb les persones que fan el seu treball en els aeroports, també amb les empreses que es veuen obligades a recórrer adjudicacions, a abandonar concessions, a deixar buides noves convocatòries o lamentablement, a repercutir els danys a les seves treballadores i treballadors.
Si no es compleix l’acord, el sindicat ha deixat clar que promourà de nou mobilitzacions en defensa dels drets dels treballadors i treballadores com ha fet fins ara.

Comments are closed.