La UGT de Catalunya guanya una sentència que declara a una treballadora en situació d’Incapacitat Permanent Absoluta per cefalees migranyoses

El Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya aconsegueix una sentència que declara a una treballadora familiar en situació d’Incapacitat Permanent Absoluta per cefalees migranyoses.

La treballadora patia més de 20 crisis migranyoses al mes que, evidentment, l’impossibiliten la realització, no només de la seva feina habitual, sinó de qualsevol mena de professió.

El Jutjat Social núm. 2 de Barcelona va estimar la demanda presentada per la treballadora, sentència que va ser impugnada per l’Institut Nacional de la Seguretat Social i, posteriorment, confirmada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Les cefalees migranyoses, estadísticament, són més freqüents, més incapacitants i més prolongades en les dones i, per tant, sentències com aquesta, posen de manifest la realitat de moltes dones que pateixen malalties àmpliament feminitzades i que, fins ara, eren invisibles a ulls de la societat i dels nostres tribunals.

Comments are closed.