La UGT de Catalunya no ha tancat el debat sobre pensions i continua reivindicant la viabilitat del sistema públic de pensions i unes pensions dignes

Ahir la UGT de Catalunya va celebrar unes jornades per obrir una reflexió i establir un diàleg per a plantejar millores en el sistema públic de pensions.

La UGT de Catalunya ha situat el tema de les pensions al centre del debat i ha aconseguit, mobilitzant els carrers, aturar mesures que perjudicaven als actuals i futurs perceptors de pensions.

A la jornada Formes atípiques o precàries d’ocupació i la seva projecció en el sistema de pensions, amb especial enfocament de gènere” que va tenir lloc ahir al matí organitzada amb el suport del Grup d’Estudi sobre Pensions Suficients, Seguretat Social i Democràcia de la Fundació Largo Caballero, van intervenir coneguts experts que col·laboren amb aquest grup d’estudi, que han donat un enfocament especial al voltant de com la precarietat del nostre mercat de treball afecta d’una manera contundent la generació de les futures pensions. En aquest sentit, les dones són les més perjudicades.

L’aprovació dels PGE 2018 ha donat una mica d’aire a les persones pensionistes, però les desigualtats en el sistema de pensions persisteixen i s’han de corregir. És per aquest motiu que per a la UGT de Catalunya el debat sobre les pensions continua obert. Només s’han posat pedaços i les persones el que esperen són solucions. Ara que es comencen a recuperar els salaris, s’ha de continuar amb les mobilitzacions, perquè aquesta recuperació també es traslladi a la millora de les pensions.

Adjuntem l’informe que la UGT de Catalunya va presentar el mes de juny i que detalla com la bretxa de gènere que es produeix al mercat laboral s’eixampla en el moment de passar al sistema de pensions. Podeu consultar l’informe aquí.

Comments are closed.