La UGT no signa el conveni d’oficines i despatxos per no recollir el compromís amb les persones treballadores adquirit a les concentracions

L’acord signat per CCOO, Foment i Pimec permet que els increments puguin ser compensats i absorbits quan se superi els 28.145 euros/any per al 2022, 29.270 euros/any per al 2023 i per al 2024 els 30.148 euros/any. La qual cosa comportarà que els increments pactats no tinguin repercussió per prop del 70% de les persones treballadores del sector. Els increments pactats consistents en un 4% per al 2022; 4% per al 2023 i 3% per al 2024 tindran poc impacte en aquelles persones que estiguin per sobre del conveni en els marges salarials abans referits.

Aquest punt ha estat el motiu pel qual la FeSMC-UGT de Catalunya no ha signat el conveni, perquè considera que té una obligació moral, sobretot després de les concentracions realitzades, amb el conjunt de les persones treballadores del sector perquè veiessin els seus salaris augmentats almenys el 50% d’aquest increment. Un compromís que han defensat fins al final de les negociacions i que des de CCOO no han respectat.

La FeSMC-UGT de Catalunya manifesta no estar sorpresa amb la posició de PIMEC i FOMENT de no reconèixer un avenç en les condicions econòmiques de la totalitat de les persones treballadores del sector, però sí amb el posicionament de l’altre sindicat al de no complir amb el mandat que les persones treballadores van manifestar en les concentracions dutes a terme.

Des de la FeSMC-UGT de Catalunya continuaran treballant per a les persones treballadores del sector que puguin veure els seus salaris revaloritzats i no compensats, perquè consideren un gran perjudici en aquests moments que gran part de les persones treballadores no vegin incrementats els seus salaris després de tenir-los congelats des del 2021 a causa de la crisi de la pandèmia.

La FeSMC-UGT de Catalunya ha manifestat la seva disconformitat amb l’acord i és per això que valora prendre les accions legals corresponents.

Comments are closed.