La UGT signa el pre-acord del conveni de finques urbanes de Catalunya

El passat 12 de juliol, es va dur a terme l’acte de mediació davant el Departament de Treball en el qual es va resoldre en un acord quelcom suposa desbloquejar el conveni col·lectiu de Finques Urbanes.
En aquesta mediació, s’ha pre-acordat, pendent encara la seva ratificació i firma el pròxim 28 d’agost, condicions com: conveni amb vigència de 2 anys, amb increments del 5% amb efectes des de l’1 de gener del 2023 i un increment del 4% amb efectes l’1 de gener del 2024. També, s’assegura un plus de transport que s’abonarà per 12 mensualitats i un plus d’aigua i llum (entre 50 i 55 euros del 2023 i 2024) i una millora a l’abonament en IT.
S’augmenta a 10 hores la possibilitat d’acompanyar a familiars a les visites mèdiques. S’inclouen, a més, els nous permisos del RDL 5/2023 i s’incorpora al conveni el text sobre la contractació i el protocol d’assetjament i víctimes de violència de gènere.
Des de la UGT de Catalunya, es considera que l’acord és un avenç en les condicions de treball dels companys i les companyes del sector i que es garanteix uns increments salarials anivellats a les previsions d’inflació dels pròxims 2 anys. Per tant, reduiran la possible pèrdua de poder adquisitiu.
Serà el pròxim 28 d’agost quan se signarà el conveni acordat.

Comments are closed.