Alertem de la normalització de la violència a Renfe Catalunya

El 61,53% de les agressions al personal de Renfe a l’Estat van produir-se a Catalunya

UGT Renfe Operadora denuncia l’increment de les agressions als treballadors i les treballadores de Renfe: si durant el 2019, el 57,14% de les agressions al col·lectiu arreu de l’Estat van produir-se a Catalunya, en el 2020 les xifres van seguir augmentant fins assolir el 61,53% del total dels atacs que van patir els treballadors i les treballadores de l’operadora ferroviària arreu de l’Estat. Xifres d’escàndol que passen desapercebudes, sembla ser, tant per la companyia com per al conjunt de les administracions públiques implicades.

La manca d’eficàcia en les polítiques de seguretat elaborades per la direcció del Grup Renfe és ara per ara del tot insuportable. Tampoc satisfan les promeses dels diferents governs de la Generalitat de Catalunya, als que sembla no preocupar-los els problemes de seguretat a Rodalies Catalunya, ni les evasives policials pel retard en les intervencions.

Des de la UGT denunciem l’abandonament al que se sotmet el servei públic ferroviari de Rodalies mitjançant polítiques de retallades i desgast en la seva reputació. Els treballadors i les treballadores de Renfe Operadora reclamen mesures efectives per poder dur a terme la seva tasca amb totes les garanties, alhora que la societat catalana exigeix poder desplaçar-se en Rodalies de manera segura. I no s’ha produït cap avanç en la matèria en els darrers 10 anys.

En representació dels diferents col·lectius afectats, la UGT hem presentat una Comissió de Conflictes per tractar de buscar una solució a aquesta situació insostenible. En cas de persistir la passivitat i la normalització de la violència als combois de Renfe Operadora, la UGT no descarta convocar una vaga per la salut i seguretat del personal i de les persones usuàries del servei ferroviari.

Comisión de Conflictos Agresiones 02-03-2021

Comments are closed.