VALORACIÓ IPC JULIOL 2018: No es pot ajornar més la recuperació del poder adquisitiu

Les dades publicades avui per l’INE sobre l’evolució de l’IPC corresponents al mes de juliol tornen a assenyalar una inflació per sobre del 2%: s’ha registrat una taxa de variació anual del 2,2% per a Espanya i del 2,3% per a Catalunya.

El mes de juliol destaca per l’efecte de les rebaixes especialment en el grup de vestit i calçat (a Catalunya la variació mensual ha baixat un 13,1% respecte al mes de juny) i pels augments dels paquets turístics, hotels i restaurants. Però, a la banda contrària podem comprovar que l’habitatge, transports, comunicacions i alimentació, amb un taxes anuals respectives del 3,7%, 6,3%, 2,5% i 1,8%, acumulen uns augments que afecten especialment les butxaques de les persones que clamen recuperar el poder adquisitiu perdut.

Per a la UGT de Catalunya és hora de reactivar la negociació col·lectiva i de revertir sobre les persones treballadores els efectes del creixement de l’economia, afavorint no només la recuperació dels salaris, sinó també la millora de la qualitat de l’ocupació i la reducció de les desigualtats.

Fa pocs dies la UGT de Catalunya va presentar un informe on es denunciava que el 25% de les persones assalariades a Catalunya són inframileuristes. És, per això, imprescindible per a la UGT de Catalunya que s’apliqui tant l’acord salarial pactat al IV AENC com a l’AIC, acords que han de traslladar als convenis col·lectius augments salarials al voltant d’un 3%, que permetin guanyar poder adquisitiu, i que estableixin l’increment dels salaris mínims de conveni a 14.000 euros anuals.

A més a més, des de la UGT de Catalunya reclamem mesures immediates que reverteixin la reforma laboral i els efectes negatius que ha tingut, per tal de reduir la precarietat laboral i millorar les condicions de treball.

Comments are closed.