100 anys de la vaga de La Canadenca i de la jornada laboral de vuit hores. I ara, què?

El 3 d’abril de 1919, un reial decret va establir a Espanya la jornada laboral de vuit hores. Va ser una de les grans victòries de la classe obrera i del sindicalisme, que es va aconseguir gràcies a la vaga general de gairebé dos mesos iniciada amb l’aturada dels treballadors de La Canadenca, a Barcelona, i del suport a la protesta per part de la UGT, quan el seu líder, Francisco Largo Caballero, va amenaçar el Govern d’estendre la vaga general a tot l’Estat.

Per commemorar aquest centenari, el proper 3 d’abril la UGT de Catalunya organitzem l’acte “100 anys de La Canadenca. I ara, què?” per conèixer com es va aconseguir la fita històrica de la jornada de 8 hores i debatre cap a on s’ha d’encaminar la jornada laboral en els propers anys. Ho farem amb els ponents Josep Brunet, enginyer industrial tècnic, fundador i patró de la Fundació Ferrer i Guàrdia, i Carmen Castro, economista i experta en polítiques d’igualtat de gènere. Clourà la jornada el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros.

L’acte tindrà lloc a les 11 hores a la Sala de les Brigades Internacionals de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona).

Aquest acte s’emmarca dins del Fòrum Primer de Maig de la UGT de Catalunya.

En aquest enllaç trobaràs el cartell de la jornada.

Comments are closed.