El grup GI dedicat a les ETT, anuncia l’acomiadament de 235 persones treballadores a la seva filial de multiserveis GI Group 2016 SL

El GI GROUP ha anunciat als Comitès d’Empresa, aquest dimarts 27, la seva intenció de dur a terme un ERO de tot el personal (235 persones) que desenvolupa els serveis logístics per a la també companyia multinacional danesa DSV als seus centres de Rubí, Molins de Rei i Subirats i on operen per a clients com YAMAHA, PEPE JEANS, BESTSELLER, ACOFARMA, TIGERS, FLAMAGAS, entre d’altres.
El GI GRUP fins a l’entrada en vigor de la reforma laboral no va aplicar cap acord i tenia salaris equivalents a l’SMI.  Des del juliol del 2022, després d’anys de reivindicació sindical, es va acordar juntament amb la RLT l’aplicació del conveni de transport de mercaderies per carretera i logística.
Des de llavors, GI Group ha desenvolupat accions per amortitzar llocs de treball, incomplint part del conveni, dins d’una clara estratègia d’internalització de l’activitat per part de DSV o de canviar d’empresa Multiserveis.
És per això que la UGT de Catalunya, va presentar una demanda contra la Inspecció de Treball per la cessió il·legal de les persones treballadores, entenent que el Grup GI només va exercir la contribució de personal de mà d’obra en aquestes operacions de l’empresa DSV.
A finals de novembre de 2022, GI Group inicia un ERO per acomiadar 70 persones i durant el període de consulta acomiada unilateralment més de 50 persones treballadores i a mitjans de gener, transforma en un expedient d’ocupació temporal sense acord amb la RLT.
Aquest ERTO no té cap efecte i presenta un nou ERO el 22 de març per a l’extinció de 87 persones (durant l’ERTO havia amortitzat més de 30 posicions més).
Finalment, en ple procés de negociació, GI GROUP retira l’ERO parcial i anuncia un nou ERO per a tot el personal que desenvolupa el seu treball en DSV.
Des de la UGT de Catalunya denunciem les pràctiques abusives que tant el Grup GI com el DSV duen a terme, a més dels incompliments repetits de la legislació laboral que han estat practicant des de fa anys, ara pretenen desmantellar l’activitat rebutjant la plantilla actual i contractant treballadors en paral·lel a través d’altres empreses de subcontractació.
És per això que UGT donarà suport a les persones treballadores en aquest procés i en totes aquelles accions que realitzin,  Es comprometrà totes les mesures a la seva disposició per evitar la seva destitució i la precarietat de les Condicions de treball.

Comments are closed.