La UGT signa les taules salarials 2020-2021-2022 i aconsegueix desbloquejar el conveni del vidre a Catalunya

Després de gairebé tres anys amb el conveni bloquejat per desistiment de funcions i d’haver abandonat la mesa del conveni del Gremi de comerciants del vidre, pisa, ceràmica i similars de Catalunya, la UGT ha aconseguit firmar un acord parcial (actualització de taules salarials 2020-2021 i 2022), i fixar el setembre per iniciar les negociacions del nou conveni col·lectiu.

Des de la UGT hem de felicitar la patronal PIMEC per la responsabilitat amb el sector a l’hora d’assumir la negociació del conveni en representació de les empreses i així substituir l’anterior patronal i fer possible assolir aquest acord. Considerem que aquest és el camí per millorar les condicions econòmiques de les persones treballadores i fer prevaldre el diàleg i l’interès general de persones i empreses enfront del conflicte, amb l’objectiu d’aconseguir ordenar millor i de forma més adequada les condicions de treball.

En aquest sentit, l’Acord parcial actualitza els salaris de la manera següent:

  • 2020: increment del 2% sobre taules 2019 i amb efectes 1/1/2020
  • 2021: increment del 2% sobre taules 2020 i amb efectes 1/1/2021
  • 2022: increment del 4% sobre taules 2021 i amb efectes 1/1/2022

Els corresponents endarreriments s’hauran d’abonar com a màxim al cap de dos mesos a partir de la data de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Per tant, des de la UGT expressem la nostra satisfacció d’haver pogut desencallar la situació de bloqueig del conveni, actualitzant salaris d’anys anteriors i potenciant millores en el pròxim conveni, que s’iniciarà el setembre amb la constitució de la taula i el lliurament de la plataforma sindical.

Comments are closed.