Les patronals i els sindicats que negocien l’AIC organitzen una jornada sobre igualtat de gènere i negociació col·lectiva

El dijous 22 de febrer, amb la col·laboració del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC), i coincidint amb el Dia Europeu per la Igualtat Salarial entre Dones i Homes.

Les patronals i sindicats signants de l’Acord Interprofessional de Catalunya (AIC), amb la col·laboració del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC), han organitzat la jornada “El diàleg social, la igualtat de gènere i la negociació”, dedicada al paper de la igualtat de gènere en la negociació col·lectiva. Foment del Treball Nacional, Pimec, Fepime, CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya impulsen aquesta jornada en què es presentarà un estudi en relació a l’anàlisi del nivell d’implementació dels plans d’igualtat a les empreses, es visualitzaran bones pràctiques i es realitzaran recomanacions i conclusions sobre quin és el paper de la igualtat en els convenis col·lectius i com potenciar la seva regulació en el marc del diàleg social. La jornada tindrà lloc a la seu del TLC (c/València, 1 subsòl, Barcelona) el dijous, 22 de febrer, a partir de les 9.15 hores.

L’AIC, que torna a estar en procés de negociació, recull en el seu Capítol IV una sèrie de recomanacions per a la negociació col·lectiva en matèria d’igualtat de gènere. Tanmateix, en data 14 de juny de 2016 es va constituir la Comissió d’Igualtat de Gènere amb els objectius d’analitzar el contingut de la negociació col·lectiva en matèria d’igualtat des de l’entrada en vigor de l’AIC i de sensibilització a les empreses i persones negociadores.

Plans d’igualtat de gènere a les empreses, bones pràctiques i recomanacions
La jornada començarà a les 9.15 hores amb la benvinguda a càrrec de Manel Pérez, gerent del TLC, per continuar a les 9.30 hores amb l’anàlisi del nivell d’implementació dels Plans d’Igualtat a les empreses a càrrec d’Encarna Bodelón, professora de Filosofia del Dret de la UAB i directora del Grup de Recerca Antígona.

A les 10.00 hores tindrà lloc una taula rodona de bones pràctiques amb la participació d’Anna Fornt, directora del Grup Papelmatic, Vanessa Luque, membre de comitè d’empresa, secretària d’Organització de Secció Sindical i responsable de Formació i Igualtat de la Federació d’Indústria de CCOO del Vallès Oriental-Maresme-Osona, i Javier Moreno, secretari de Serveis Socials i Igualtat de FeSP UGT de Catalunya i representant sindical a la Mesa Negociadora del Conveni col·lectiu de treball per als centres de desenvolupament infantil i atenció precoç de Catalunya; moderarà la taula Xavier Escudero, secretari del TLC.

A les 10.45 hores serà el moment de presentar les propostes en matèria d’igualtat de gènere amb Mireia Recio de Foment del Treball Nacional, Alba Garcia de CCOO, Itziar Ruedas de Pimec, Eva Gajardo d’UGT i Beatriz Fernández-Tubau de Fepime Catalunya; modera Gerard Villaverde, secretari del TLC.

Cap a les 11.15 hores es farà un debat i hi haurà l’espai obert per a les preguntes. A les 11.30 hores, cloenda a càrrec de Manel Pérez, gerent del TLC.

Comments are closed.