UGT veu possible un acord després d’analitzar la proposta final de Vodafone

vodafone-ono-despidosVodafone ha plantejat una proposta final en una nova reunió emmarcada en el període de consultes de l’expedient de regulació d’ocupació que afecta a la citada empresa i a Ono. La proposta, en línies generals, es resumeix en els següents punts:

•Reducció del nombre d’extincions dels contractes de treball.
•Millora de les condicions econòmiques en els dos plans proposats: prejubilacions i baixes incentivades, així com l’ampliació de l’edat en les citades prejubilacions.
•Ampliació del període de voluntarietat i del perímetre dels treballadors i treballadores que poden adherir-se voluntàriament.
•Mesures per harmonitzar les condicions laborals.

Les condicions que l’empresa ha presentat en aquesta reunió milloren sensiblement les pretensions inicials. En tot cas, aquestes han de traslladar-se en els mateixos termes a ambdues taules de negociació –també la d’Ono–, ja que per UGT la plantilla és una i el context d’aquest ERO el mateix per tots els treballadors i les treballadores afectades.

Des d’una anàlisi retrospectiva, i reconeixent que les propostes d’aquesta Organització han estat ateses en la seva majoria, les condicions de l’actual ERO milloren les d’anteriors processos d’ajust de plantilla.

Tot i que la valoració d’UGT és positiva, encara s’ha de fer una anàlisi detallada de la proposta final i informar a les plantilles d’Ono i Vodafone sobre els termes del possible acord. El sindicat farà pública la seva posició definitiva dimecres 30 de setembre.

Finalment, convé recordar que la reforma laboral aprovada pel Govern del PP va eliminar l’autorització administrativa per als supòsits de desacord en la negociació de tots els expedients de regulació d’ocupació, la qual cosa suposa que les empreses poden aplicar-ho, fins i tot, sense acord entre les parts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*