La FeSMC – UGT de Catalunya denuncia l’intrussisme de la figura del sereno que vol implantar l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Vulnera el Reglament de Seguretat Privada, que regula la formació, funcions i atribucions dels i les professionals del sector.

El sindicat de Seguretat Privada de la FeSMC – UGT de Catalunya denuncia que la decisió de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet –entre d’altres municipis- de recuperar l’antiga figura del sereno amb noves i variades funcions suposa un acte d’intrusisme professional i vulnera el Reglament de Seguretat Privada, que regula la formació, funcions i atribucions dels i les professionals del sector.

Aquesta mesura es presenta com una iniciativa per crear ocupació, però la finalitat és estalviar costos salarials amb la contractació d’un empleat amb funcions diverses en lloc de contractar els professionals corresponents (agents de seguretat privada, personal de manteniment, vigilants de zona blava, etc.) amb les condicions laborals i salarials del conveni col·lectiu sectorial que pertoca. En aquest sentit, s’assemblaria  a la precarització laboral que practiquen les empreses multiserveis, figura que el nostre sindicat rebutja.

Així doncs, el nostre sindicat rebutja la implantació del sereno o figures similars en diferents municipis perquè, sota la premissa de crear ocupació, suposen un efecte contrari per a diferents col·lectius professionals, com és el cas dels vigilants de seguretat privada, a més de tenir un objectiu d’estalviar costos salarials.

Comments are closed.