La UGT tanquem l’acord sobre els ERTOs a Mediterránea Càtering i Servei d’Àpats

En relació a l’expedient de regulació de treball temporal, ahir 28 de març, es va dur a terme una reunió en la qual, finalment, l’expedient s’ha conclòs favorablement.

En aquest acord s’han estipulat diversos punts en els que s’aplicarà:

  • Rebaixar el temps de durada de l’expedient del qual es pretenia inicialment a 6 mesos (fins al 30 de setembre), i s’haurà d’estudiar la necessitat de prorrogar-ho més endavant. En el cas concret de centres educatius, es mantindrà fins a juny, final de curs.
  • Rotació de la plantilla a cada centre de treball per tal de no afectar sempre a les mateixes treballadores i treballadors.
  • Es complementarà a les persones que, pel pas dels mesos d’afectació, hagi disminuït el seu % de prestació o bé, l’hagin perdut fins al 70% de la base reguladora. L’empresa podrà oferir reubicacions regulades segons criteris.
  • També es duran a terme complements en vacances i pagues extraordinàries, que es mantenen independents segons el  temps d’afectació.
  • Creació d’una comissió de seguiment que es dediqui a vigilar l’afectació delsHos treballadors i treballadores. Sigui per la suspensió de contractes o reducció de jornades, la seva funció principal serà vetllar perquè tots els acords es compleixin.

El treball que ha realitzat la UGT a tots els territoris afectats (Aragó, Astúries, Andalusia, Barcelona, Balears, Cantàbria, Castella la Manxa, Galícia, València, Madrid i Múrcia), ha suposat rebaixar el llistat de les persones afectades en diferents àmbits d’empresa: Hospitals, residències, menjadors d’empresa o centres escolars.

Per a la UGT, és molt important que aquests expedients de regulació no s’utilitzin amb una finalitat diferent per a la qual se sol·liciten i per això, és necessari que qualsevol càrrega de treball o vulneració de drets que es produeixi (hores extres, contractacions de personal, eliminació de drets de descans…) en qualsevol centre, es comuniqui de manera immediata a la representació dels treballadors i treballadores més pròxima. D’aquesta manera, podrem estudiar la situació i prendre les mesures oportunes i necessàries.

Comments are closed.